Antoni Molas pren possessió com a president del Consorci Hospitalari de Vic

El jurista vigatà es converteix en el sisè president de la institució i és conscient que assumeix "una responsabilitat molt gran en un moment complex"

Jaume Portús i Antoni Molas, el sisè president del CHV
Jaume Portús i Antoni Molas, el sisè president del CHV | CHV
Osona.com
21 de juliol del 2021
El jurista vigatà Antoni Molas va prendre possessió aquest dimarts com a nou president del Consorci Hospitalari de Vic (CHV). Tal com expliquen en una nota, l'acte oficial de relleu s'ha celebrat a porta tancada a la Clínica de Vic –amb les restriccions corresponents-, però s'ha pogut seguir públicament en format telemàtic.

A partir d'ara, doncs, assumeix la presidència del Consell de Govern de CHV s'erigeix com a sisè president de la institució, que ofereix servei assistencial en l'àmbit sanitari, sociosanitari i de salut mental a prop de 160.000 persones.

El recentment nomenat president Antoni Molas va expressar que "es va sentir molt honorat quan Salut el va proposar" pel fet d'assumir el lideratge d'una institució que està "molt ben posicionada i considerada i que està fent una molt bona gestió". És conscient que assumeix "una responsabilitat molt gran en un moment complex" però està segur que amb el suport de tots el procés d'adaptació serà fàcil.

La sessió, que també va servir per acomiadar el president sortint Jaume Portús, va comptar amb la participació de la directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel; els membres del Consell de Govern del CHV; i el gerent Pere Soley.

Persones del territori
La directora del CatSalut va agrair les facilitats que els dos presidents han posat per al relleu mentre subratllava la importància que les presidències dels òrgans de govern de les institucions sanitàries sigui encapçalades "per persones del territori, amb mirada holística, que treballin per la integració de la institució en la societat i en el món local".

En el seu torn, Portús va fer un breu recorregut pels 10 anys de mandat -va ser nomenat el maig del 2011- i va dedicar emotives paraules als professionals que formen part del CHV. "Cal reconèixer el seu esperit de servei, la seva vocació i el seu treball. Ells són l'exemple que enalteix els valors que dignifiquen la institució", deia en referència a l'equip de professionals. També va destacar "la solidaritat d'una comarca amb la mà estesa, sempre disposada a ajudar".

"El meu pas per l'hospital m'ha ensenyat quelcom que no es troba en els manuals. Em sento honorat d'haver pogut presidir un Consell de Govern que ha vetllat per una governança propera als professionals, per escoltar els seus neguits i preocupacions, buscant aquella entesa que afavoreix el bon clima en el treball. He après igualment el reconfort i el privilegi suposa servir els altres. No cal dir que l'objectiu principal sempre ha estat el de vetllar per la bona assistència als usuaris, amb un grau de qualitat que dia rere dia no deixa de millorar", va concloure.

Per acabar, els dos presidents es van intercanviar les cadires i Molas va lliurar a Portús el guardó institucional del CHV, una insígnia que s'entrega a les persones o entitats que han esdevingut capitals per a la institució.
Arxivat a