Fase final de l'enderroc dels pisos de Can Garcia de Manlleu

Una excavadora està aterrant l'edificació que aquesta setmana desapareixerà de l'"skyline" manlleuenc

Enderroc dels pisos de Can Garcia
Enderroc dels pisos de Can Garcia | Adrià Costa
20 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:05h
L'enderroc del segon bloc dels pisos de Can Garcia de Manlleu ha encarat aquesta setmana la fase final. Una excavadora de grans dimensions està demolint les parets d'aquests emblemàtics pisos de la capital del Ter, mentre altres operaris remullen la runa per evitar que es generi molta pols. Està previst que a finals de setmana desapareguin definitivament de l'skyline manlleuenc.


Fins a la tercera planta els treballs d'esfondrament, que van començar a principis d'any, es van fer de forma manual. Però, un cop arribats al tercer pis, s'han començat a fer amb maquinària

Després de l'enderroc, la feina serà aplanar i adequar el solar amb la runa generada, tancar-ne l'accés i també aïllar les cases del costat del segon bloc. Tot plegat, s'allargarà fins a finals d'estiu. Per tant, sembla que s'ha seguit el calendari establert sense imprevistos.

A finals d'abril, els responsables de l'enderroc ja explicaven que les obres avançaven a bon ritme, sobretot perquè tenien l'experiència de l'aterrament del primer bloc i també per l'evacuació de la runa.

Can Garcia era un conjunt de 256 habitatges que es va construir als anys seixanta i que presentaven greus patologies constructives. Estava format per dos blocs. L'Incasòl va adquirir, en diferents fases, la propietat de les finques que conformaven Can Garcia entre el 2010 i el 2018. El primer bloc es va aterrar el 2015. Què s'hi farà als solars després de l'enderrocament del segon bloc segueix sent una incògnita.
 

Enderroc dels pisos de Can Garcia Foto: Adrià Costa

Arxivat a