Vic amplia la prova pilot al carrer Major de Sentfores

També s'ha modificat la regulació dels semàfors de la carretera durant la nit

El carrer Major de Sentfores-la Guixa
El carrer Major de Sentfores-la Guixa | Josep M. Montaner
Osona.com
20 de juliol del 2021
Actualitzat el 21 de juliol a les 16:44h
Aquesta setmana s'amplia la prova pilot al carrer Major de Sentfores-La Guixa. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, un cop acabades les feines de semaforització i de senyalització del nou tram de pas alternatiu, es posarà en marxa aquesta ampliació. La iniciativa, que va generar polèmica als ajuntaments de Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola, vol pacificar el trànsit reduint a un sol carril el carrer principal a través de dos semàfors.

Ara s'ha ampliat aquest tram pilot després d'haver-se aplicat les millores treballades en una comissió de treball amb la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Santa Eulàlia, de Muntanyola i de Vic

Canvi en el funcionament dels semàfors durant la nit
D'altra banda, s'ha modificat la regulació dels semàfors durant la nit, entre les 11 de la nit i les 6 de la matinada. Per evitar que un vehicle hagi d'estar parat en un dels extrems del tram quan no hi circulen vehicles en sentit contrari, es mantindrà la circulació oberta de forma constant pels vehicles que circulin en sentit Vic.

En canvi, qui vagi en sentit Santa Eulàlia de Riuprimer, quan arribi al primer semàfor se'l detectarà i se li obrirà el pas un cop s'hagi garantit que no circula cap vehicle en sentit contrari.

Els veïns del carrer Major que vulguin circular en sentit Santa Eulàlia hauran de sortir en sentit Vic i fer el canvi de sentit a la rotonda de la plaça de la Creu.

Per estudiar el funcionament de la prova, s'està fent un seguiment amb càmeres instal·lades i aforaments de trànsit amb l'objectiu de seguir garantint la seguretat viària i, sobretot, la de les persones es desplacen a peu per aquest carrer.
Arxivat a