Centelles, únic municipi d'Osona amb toc de queda

El Govern sol·licita al TSJC aplicar el confinament nocturn a 158 municipis: Vic, Manlleu i Torelló, se'n salven

Bernat Surroca / Oriol March
14 de juliol del 2021
Actualitzat el 15 de juliol a les 15:14h
Cartell de Centelles
Cartell de Centelles | Josep M. Montaner
Centelles és l'únic municipi d'Osona on s'aplicarà el nou toc de queda. El Govern ha sol·licitat al TSJC aplicar-lo a un total de 158 municipis que compleixin dues característiques: tenir més de 5.000 habitants i una alta incidència de Covid. Vic, Manlleu, Torelló i Tona se n'han salvat i, d'aquesta manera, Centelles serà l'únic que tornarà a tenir confinament nocutnr.

Només tres setmanes després de reobrir bona part de l'activitat frenada per la pandèmia i d'aixecar la majoria de restriccions que feia mesos que, amb més o menys intensitat, s'arrossegaven des de la segona onada de la Covid-19, el Govern ha decidit sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'aplicació del toc de queda en 158 municipis, tots ells de més de 5.000 habitants, a partir de la una de la matinada durant -com a mínim- una setmana.

El motiu és l'escalada imparable de contagis, que ha col·lapsat l'atenció primària i s'ha instal·lat als centres hospitalaris malgrat l'acceleració de la vacunació. La petició per aplicar el confinament nocturnse suma a les noves restriccions, que ja han rebut l'aval del TSJC per poder-se aplicar immediatament. L'encarregat de verbalitzar el retorn al toc de queda ha estat el president Pere Aragonès en una declaració institucional des del Palau de la Generalitat.

"Ho fem amb el compromís de revertir la mesura tan aviat com sigui possible", ha apuntat el dirigent d'ERC, que ha puntualitzat que la restricció afectarà els municipis en els quals la incidència acumulada sigui de 400 casos acumulats en els últims set dies. "Apliquem el toc de queda de manera meditada i raonada, sabem que és una mesura severa", ha admès el president de la Generalitat. Si la justícia ho avala, el confinament nocturn es començarà a aplicar aquest mateix cap de setmana per evitar la interacció social, que és la causant de l'increment de contagis, especialment en aquell segment de la població que encara no disposa de la pauta completa de la vacuna. La reactivació econòmica és també un dels béns a "preservar", segons Aragonès.

Aquesta és la llista completa de municipis on s'aplicarà la mesura.
 

Els municipis afectats pel confinament nocturn by edicio naciodigital on Scribd



Arxivat a