Osona va perdre 465 empreses durant el 2020

És la comarca barcelonina on menys va augmentar el nombre d'aturats, segons la Cambra de Comerç

Un treballador protegit amb mascareta descarregant un camió
Un treballador protegit amb mascareta descarregant un camió | Adrià Costa
Osona.com
14 de juliol del 2021
Osona va tancar el 2020 amb 465 empreses menys. El teixit empresarial es va reduir un 8,1% i la comarca va passar de tenir 5.753 empreses a tenir-ne 5.288. Així ho recull la Memòria econòmica de Catalunya 2020 elaborada pel consell de Cambres de Catalunya.

Aquesta reducció és lleugerament superior a la mitjana catalana, on el teixit empresarial va reduir-se en un 7,9%, cosa que signifiquen 20.480 empreses menys. A la demarcació de Barcelona la mitjana és similar a l'osonenca i se situa a -8,4%.

De les comarques amb menys atur
D'altra banda, les afiliacions a la Seguretat Social segons la residència padronal van disminuir només un 0,3% interanual, és a dir, Osona va tancar amb 221 afiliats menys. Situació que va afectar més a homes que dones, menors de 30 anys i de 30 a 44 anys. Tot i això, va ser la comarca amb una menor reducció d'afiliacions de la demarcació de Barcelona.

L'atur registrat va incrementar arreu, però a Osona va ser la comarca on menys va augmentar. Va augmentar un 21,9% respecte el 2019 i es va situar en 9.190 persones.

La Memòria econòmica de Catalunya d'enguany inclou l'impacte de la Covid. Segons aquest informe l'impacte ha estat molt desigual, ja que els efectes s'han concentrat en sectors com l'hostaleria, l'oci, el comerç i el transport, o les àrees geogràfiques amb més turisme estranger. Tot i això, la Covid també ha fet accelerar tendències com la requalificació del mercat laboral, o la transformació digital de les empreses.