Susagna Roura, nova directora general al Departament de Justícia

La regidora de Vic s'encarregarà d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil

Susagna Roura deixarà de ser regidora després de l'estiu
Susagna Roura deixarà de ser regidora després de l'estiu | Adrià Costa
13 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:18h
Susagna Roura serà la nova directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil. Aquest dimarts ha transcendit el nomenament de la fins ara regidora de Cultura a l'Ajuntament de Vic. Roura encara el nomenament amb "molta il·lusió, empenta i energia" perquè hi ha "una gran feinada".

Per tot això, Roura ha confirmat a Osona.com que deixarà el càrrec municipal després de l'estiu, tot i que legalment és possible i no hi ha incompatibilitats. No se sap qui serà el seu substitut. El següent a la llista de JxCat a les municipals de Vic era Lluís Corominas.

Tal com explica el Govern, Roura assumirà "els reptes de la conselleria en els àmbits de les mesures penals alternatives, l'atenció a la víctima del delicte i la justícia juvenil". "És un projecte molt il·lusionant", ha declarat la regidora.

Nascuda a Vic, el 1968, Roura està llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona l'any 1991, acumula més de 30 anys d'experiència en el sector de l'advocacia, on s'ha especialitzat bàsicament en l'àmbit del dret privat. Precisament, la consellera Lourdes Ciuró buscava un perfil d'aquestes característiques.

També s'ha format a ESADE en dret del medi ambient i a les universitats de Leiden (Països Baixos) i Toulouse (França) en dret comunitari, dret marítim, dret laboral i contractació. A més de regidora de Cultura, també ho és d'Habitatge i Turisme. També va ser la responsable de l'àrea de Convivència i Seguretat en l'anterior mandat.

El nou Govern ja ha nomenat altres osonencs com Isaac Peraire, com a director de l'Agència de Residus de Catalunya, Rosa Vestit, com a delegada de la Catalunya Central; i ​Dolors Collell, com a nova directora general de Professorat i Personal de Centres Públics.
Arxivat a