El Festival Nits de cinema oriental de Vic recupera el format de sis dies amb 41 pel·lícules

El certamen, que se celebra del 20 al 25 de juliol, preveu poques modificacions tot i les noves restriccions

Quim Crusellas i Bet Piella, durant la programació del Festival Nits de cinema oriental de Vic
Quim Crusellas i Bet Piella, durant la programació del Festival Nits de cinema oriental de Vic | Josep M. Montaner
13 de juliol del 2021
Actualitzat a les 15:52h
El Festival Nits de cinema oriental de Vic recupera el format de sis dies i projectarà un total de 41 pel·lícules. Així ho ha explicat aquest dimecres durant la roda de premsa Quim Crusellas, director del festival, que se celebra del 20 al 25 de juliol.

Les reproduccions -de 36 llargmetratges i 5 curtmetratges- tindran lloc a la Bassa dels Hermanos, com és habitual, i enguany a l'Atlàntida, en lloc del cinema Vigatà. Crusellas ha destacat que com és habitual hi haurà una gran "diversitat", tant de gèneres, com de cinema d'autor o més comercial.

Els films provenen de la Xina, el Japó, Hong Kong, Corea del Sud, Tailàndia, Malàisia, Singapur i l'Índia. De les 41 pel·lícules que es projectaran, 27 seran estrenes: 11 internacionals, tres europeus, 12 a l'Estat i un al món.

Molts números 1
El director ha remarcat que al festival s'hi projectaran molts films "números 1", tant en l'àmbit comercial com el de la crítica. Entre les projeccions, destaquen dos títols que han triomfat a Hong Hong: Shock Wave 2 i One Second Champion. També s'hi podrà veure la coreana Nido de víboras, Number 1 de Singapur, Krack de l'Índia, o l'estrena mundial de Butterflies, del català Albert Ventura, resident a Taiwan. La pel·lícula inaugural del festival serà Tiger Robbers.

La Secció oficial a concurs comptarà amb 19 llargmetratges que opten al premi del públic, el de la crítica i el del jurat, format per la directora de cinema xinesa Li Jingxiang, l'escriptor Marc Bernabé, i del director del festival Cutrecon de Madrid, Carlos Palencia.
 

Durant la presentació de la 18a edició. Foto: Josep M Montaner.


El festival comptarà amb la presència del director de cinema japonès, Yoshihiro Nishimura, que portarà el seu darrer treball: Tokyo Dragon Chef.

Pendents de noves restriccions 
Està gairebé tot a punt per al festival. L'organització està al cas per si hi ha noves restriccions i està retocant els serrells de la programació després de les noves mesures anunciades pel Govern. En tot cas, Crusellas ha apuntat que, de moment, hi haurà pocs canvis i intentaran fer "tot el que estava previst". Ha posat d'exemple l'any passat, quan va ser un dels únics festivals de cinema que va tirar endavant en plena pandèmia i que va servir d'exemple per d'altres. "Ens en vam sortir", ha dit.

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la regidora de Promoció Econòmica de Vic, Bet Piella, que ha posat en valor com es va desenvolupar el festival l'any passat. "No ens fa cap por amb les restriccions convenients", ha dit.

Més que un aparador del cinema asiàtic
La regidora Bet Piella també ha destacat la feina que fa el festival durant l'any: connectar distribuïdores i productores asiàtiques amb empreses catalanes. "Si no fos per aquestes connexions, i sense Vic, segurament moltes pel·lícules asiàtiques no arribarien Europa", ha remarcat.

Arxivat a