Liciten el desdoblament de l'R3 entre Parets i la Garriga per uns 75 milions

S'aixecarà la via actual i es farà un nou traçat pel qual passarà la nova via

Un tren de la R3 al seu pas per Vic, amb el Montseny al darrere
Un tren de la R3 al seu pas per Vic, amb el Montseny al darrere | Emili Vilamala
Osona.com
13 de juliol del 2021
Actualitzat a les 8:43h
Adif ha licitat les obres del projecte de via i electrificació per al desdoblament del tram Parets del Vallèsla Garriga de la línia R3 de Rodalies, que uneix Barcelona amb la Tor de Querol passant per Vic i Puigcerdà. El pressupost de licitació ascendeix a 66 milions d'euros amb IVA, quantitat a la qual s'han de sumar prop de 8,5 milions més, també amb IVA, de subministraments. El termini d'execució previst per a aquesta actuació, finançada amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, és de 25 mesos, és a dir, més de dos anys. 

Adif destaca que l'obra permetrà potenciar aquest trajecte de l'R3 que registra una elevada densitat de trànsit, incrementar el servei entre Barcelona i la Garriga, oferir més circulacions i reduir els temps de viatge.

17 km de desdoblament i es rectificarà el traçat
El desdoblament es farà en un tram de 17,1 quilòmetres a través de Parets del Vallès, Montmeló, Granollers, Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga, tots al Vallès Oriental, entre les estacions de Parets i de la Garriga.

Entre d'altres, l'obra inclou la construcció de 9 viaductes, 7 passos superiors i 9 passos inferior, així com 5.304 metres de mur. S'aixecarà la superestructura de la via actual i dels aparells de la via i es rectificarà el traçat per executar una nova plataforma sobre la qual es muntarà la nova via.

Paral·lelament, Adif segueix treballant en les obres i projectes associats, entre els quals destaquen l'adequació de les instal·lacions i la millora de l'accessibilitat de les estacions de Parets del Vallès, Granollers-Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga, o la supressió de 5 passos a nivell, dos d'ells a Granollers i tres a la Garriga, dels quals a 3 ja s'han acabat les obres.