El pis ocupat al passeig de Vic acaba calcinat i tapiat

Estan investigant les causes del foc i si podria haver estat provocat

L'incendi a l'habitatge del passeig de Vic
L'incendi a l'habitatge del passeig de Vic | Guàrdia Urbana de Vic
Carles Fiter
12 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:56h
Aquest diumenge hi va haver un incendi en l'últim pis d'un edifici de la rambla del passeig de Vic. Tal com informava Bombers, el foc va calcinar totalment l'habitatge del tercer pis i va fer ensorrar part de la teulada.

No hi va haver ferits i hi van treballar vuit dotacions de Bombers, que van haver de protegir l'edifici del costat per tal que no es propaguessin les flames. Van estar-hi fins a les 10 de la nit.

Es tractava d'un pis ocupat -com la resta de l'edifici- en el qual hi havia la llum punxada i també molta rotació de gent. De fet, algunes de les persones que passaven per aquest pis estan vinculades als robatoris que hi havia hagut últimament per la zona, així com baralles i tràfic de drogues. Per tot plegat, els veïns de la zona se n'havien queixat.

Fonts policials i Bombers estan investigant què hauria causat el foc i si estaria intencionat o no. Els Bombers van rebre l'avís quan passaven uns cinc minuts de dos quarts de 7. El fet que l'incendi tingués lloc al centre de la ciutat va provocar una forta expectació.

Un pis en mal estat
En declaracions a Osona.com, la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, explica que aquest dilluns s'havia d'entregar una ordre d'execució a la propietat per informar que el pis no era habitable. "Estava en mal estat i amb molta brutícia", afegeix la regidora. A partir d'aquí la propietat ha de decidir quin camí emprèn, que pot acabar en desallotjament. Un dels principals problemes, però, segons Palmero, és la "falta d'interlocutor" de la propietat.

Des de l'Ajuntament, la regidora remarca que fa temps que hi van al darrere per evitar aquest perill, que finalment ha acabat en un incendi. Precisament, aquest mateix diumenge, els Bombers van tapiar l'entrada per evitar més incidents i aquest matí hi seguien treballant per drenar l'aigua i treure la brutícia que hi van quedar acumulades.
 
Arxivat a