La UVic inaugura una seu al sud de la ciutat amb la consellera Gemma Geis

Als nous espais hi haurà les co-seus del Centre d'Estudis en Educació o de la càtedra de Serveis Socials

Osona.com
12 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:26h
Moment de la visita al nou espai UVic de Vic sud.
Moment de la visita al nou espai UVic de Vic sud. | UVic-UCC
La consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Gemma Geis, va inaugurar divendres passat a la tarda la seu Vic Sud del campus Vic de l'UVic-UCC. Hores abans també va inaugurar el Centre Tecnològic BETA. Aquest nou espai del sud de la ciutat, ubicat en una seu provisional a l'espera de disposar de la definitiva, a partir del setembre serà la co-seu del Centre d'Estudis en Educació de la UVic-UCC i de la càtedra de Serveis Socials que comparteixen la mateixa universitat i el Departament de Drets Socials. També acollirà el Laboratori d'Innovació Social i Digital i les oficines de la Coordinadora de Voluntariat d'Osona.

La consellera afirmava que la nova seu demostra la voluntat de la universitat d'"obrir les seves portes a la ciutat" alhora que "demostra una manera de governar" per part del consistori. Per a la consellera, la nova seu de la UVic "representa la dimensió social de la universitat i la voluntat que té d'integrar-se als barris; aquest ha de ser un espai de cohesió i trobada".

Per la seva part, el rector Josep Eladi Baños, manifestava que la seu Vic Sud és "fruit de la voluntat continuada de la UVic-UCC de ser un element cohesionador del territori, que contribueixi a generar ocupació de qualitat, un teixit empresarial innovador, una societat amb accés al coneixement i la tecnologia digital per a tothom". Segons Baños, d'aquesta manera, la nova seu permet acostar-se i estrènyer lligams amb les entitats i associacions i fer-los la universitat més propera.

L'alcaldessa Anna Erra va destacar que la inauguració reafirma l'aposta per la ciutat universitat" ja que "la peça que faltava al projecte de campus ciutat era la del sud".

Osona Lab City
L'obertura de la seu Vic Sud s'emmarca en el Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Osona Lab City, coordinat per l'Ajuntament de Vic. En el marc del PECT, en aquest nou espai s'ubicarà el Laboratori d'Innovació Social Digital d'Osona, un nucli de creació de coneixement i recerca aplicada on es desenvoluparan nous recursos i metodologies per a l'apoderament tecnològic i la creació de noves oportunitats per a joves i altres col·lectius vulnerables.

"La voluntat és que esdevingui un focus de coneixement multidisciplinari i de treball transversal entre els àmbits de l'educació, la cultura, l'art i la tecnologia digital, entre altres", explicava el rector.
Arxivat a