1 de 10
UVic-UCC

Gemma Geis inaugura les noves instal·lacions del BETA amb qui es compromet a establir-hi un vincle

El rector de la UVic ha destacat que la recerca liderada pel centre és la punta de llança de la universitat

Inauguració de les noves instal·lacions del Centre Tecnològic BETA a Can Baumann | Adrià Costa
per Carles Fiter, Vic, Catalunya | 9 de juliol de 2021 a les 18:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Finalment aquest divendres s'han inaugurat oficialment les noves instal·lacions del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC. Fins ara no s'havia procedit a la inauguració perquè no s'havia constituït el nou govern. Així que l'encarregada de fer-ho ha estat la nova consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Gemma Geis.

La consellera, que ha pogut conèixer de primera mà les noves instal·lacions, ha situat la docència, la recerca, la transferència i el compromís social com a elements necessaris perquè el país avanci a la mateixa velocitat. En aquest sentit, ha destacat que cal "caminar junts i cooperar" i posar el coneixement la centre de les polítiques de Catalunya.


Geis ha entomat la proposta del rector de la universitat Josep-Eladi Baños, en el qual li ha demanat més recursos econòmics per garantir "un futur estable". En aquest sentit, li ha reclamat "un finançament basal" per a la recerca de la universitat i per extensió al BETA. La consellera ha destacat que hi és per posar-los-hi fàcil i ha apuntat que farà "tot el possible perquè aquest centre tecnològic tingui una vinculació amb la conselleria".

El director del Centre Tecnològic, Sergio Ponsá, ha ressaltat els projectes desenvolupats que s'han tirat endavant "sense comptar amb finançament extern". També ha remarcat que està treballant "des del territori i pel territori" i el nou espai permet "potenciar l'excel·lència científica i tecnològica actuals i incrementar l'impacte i la transferència dels resultats a la societat".

 

Sergio Ponsá durant la seva intervenció. Foto: Adrià Costa


"Sempre hem treballat amb la missió de poder ser una eina útil per al teixit industrial, promovent la bioeconomia i la sostenibilitat per ajudar a les empreses a ser més competitives i a estar alineades amb les iniciatives regionals, nacionals i internacionals", ha dit Ponsá.


La recerca, punta de llança


El rector també ha destacat durant la seva intervenció que la inauguració suposa un "pas de gegant" per la recerca i pel BETA, que s'ha convertit en un referent en els seus àmbits. Baños ha definit el centre com "la punta de llança d'un àmbit cabdal per una universitat, el de recerca, que no ha parat de créixer". Actualment, la UVic compta amb 5 centres de recerca i transferència de coneixement, més de 30 grups de recerca i més de 5 milions i mig d'euros obtinguts en convocatòries competitives aquest curs.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha afegit que el BETA "és la gran aposta per la universitat" i alhora "una aposta pel coneixement i pel país que volem, de qualitat i amb talent". També ha destacat la implicació del BETA en el territori així com amb les empreses de la comarca en àmbits com la gestió de purins, la dels residus o el sector lleter.

1.260 metres quadrats

El nou espai, situat just al costat de la Facultat de Medicina, ocupa dues naus centrals de l'antiga fàbrica Can Baumann de Vic i una superfície total construïda de 1.260,80 m². S'ha plantejat amb criteris d'adaptabilitat i flexibilitat, deixant superfície lliure amb vista a futures ampliacions que hi pugui haver a mig o llarg termini.

El trasllat del CT BETA a Can Baumann suposa la primera pedra del projecte FuturLab, el Parc Científic i Tecnològic de la UVic-UCC que s'ubicarà en aquest complex.

 

Participació