Noves beques a la UVic per a alumnes amb bona trajectòria acadèmica i pocs recursos econòmics

El programa es posarà en marxa el curs vinent i concedirà set ajuts

Universitat de Vic
Universitat de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
14 de juliol del 2021
La UVic-UCC ha posat en marxa un nou programa de beques per al curs 2021-22. Amb el nom "Universitat a l'abast de tothom" (UAT), el nou projecte vol garantir l'accés a la universitat als estudiants que tenen una bona trajectòria acadèmica però que provenen d'entorns familiars amb escassos recursos econòmics.

El proper curs el programa, en fase de prova pilot, s’aplicarà a Osona, el Bages i el Berguedà. En aquesta primera convocatòria, la UVic-UCC destinarà a les beques una partida de 16.500 euros.

Està dirigit a estudiants de Batxillerat o de cicles formatius de grau superior dels instituts, centres de secundària i centres de formació de persones adultes del territori d’influència de la Universitat que vulguin accedir als estudis de grau. De fet, s'ha creat una comissió avaluadora que estudiarà cada cas i n'avaluarà les particularitats.

L’estudiant que obtingui un ajut del programa UAT únicament haurà d’abonar un terç de l’import de la matrícula, a més de les taxes i assegurances associades a la matrícula. Els dos terços restants quedaran coberts de la manera següent: un terç a càrrec de la Fundació titular del grau universitari al qual l’estudiant s’ha matriculat (Fundació Universitària Balmes, Fundació Universitària del Bages o Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut), i un altre terç a través del fons econòmic propi del programa UAT.

Per al curs 2021-22 es concediran set beques UAT, i podrà renovar-se cada curs fins a la finalització dels estudis, si se segueixen complint els requisits i si així ho considera la comissió d’avaluació.

Quins són els requisits per accedir a la beca?

En l’apartat acadèmic caldrà haver assolit una nota mitjana de Batxillerat o de CFGS igual o superior a 7 i matricular-se de 60 crèdits a cada curs acadèmic. Com a requisits econòmics també serà necessari que els ingressos del nucli familiar no superin el primer llindar que estableix la beca de caràcter general del Ministeri d’Educació de l’Estat espanyol.