UVic-UCC

Noves beques a la UVic per a alumnes amb bona trajectòria acadèmica i pocs recursos econòmics

El programa es posarà en marxa el curs vinent i concedirà set ajuts

per Osona.com, Vic, Catalunya | 14 de juliol de 2021 a les 15:55 |
Universitat de Vic | Josep M. Montaner
La UVic-UCC ha posat en marxa un nou programa de beques per al curs 2021-22. Amb el nom "Universitat a l'abast de tothom" (UAT), el nou projecte vol garantir l'accés a la universitat als estudiants que tenen una bona trajectòria acadèmica però que provenen d'entorns familiars amb escassos recursos econòmics.

El proper curs el programa, en fase de prova pilot, s’aplicarà a Osona, el Bages i el Berguedà. En aquesta primera convocatòria, la UVic-UCC destinarà a les beques una partida de 16.500 euros.


Està dirigit a estudiants de Batxillerat o de cicles formatius de grau superior dels instituts, centres de secundària i centres de formació de persones adultes del territori d’influència de la Universitat que vulguin accedir als estudis de grau. De fet, s'ha creat una comissió avaluadora que estudiarà cada cas i n'avaluarà les particularitats.

L’estudiant que obtingui un ajut del programa UAT únicament haurà d’abonar un terç de l’import de la matrícula, a més de les taxes i assegurances associades a la matrícula. Els dos terços restants quedaran coberts de la manera següent: un terç a càrrec de la Fundació titular del grau universitari al qual l’estudiant s’ha matriculat (Fundació Universitària Balmes, Fundació Universitària del Bages o Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut), i un altre terç a través del fons econòmic propi del programa UAT.


Per al curs 2021-22 es concediran set beques UAT, i podrà renovar-se cada curs fins a la finalització dels estudis, si se segueixen complint els requisits i si així ho considera la comissió d’avaluació.

Quins són els requisits per accedir a la beca?En l’apartat acadèmic caldrà haver assolit una nota mitjana de Batxillerat o de CFGS igual o superior a 7 i matricular-se de 60 crèdits a cada curs acadèmic. Com a requisits econòmics també serà necessari que els ingressos del nucli familiar no superin el primer llindar que estableix la beca de caràcter general del Ministeri d’Educació de l’Estat espanyol.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació