Vic té a punt 34 refugis climàtics per si hi ha una onada de calor

Els espais s'activen si es preveuen temperatures extremes durant tres dies

El Parc Joan Roca i Viñas de Vic
El Parc Joan Roca i Viñas de Vic | Aj. de Vic
Osona.com
09 de juliol del 2021
Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Vic ho té tot a punt per activar els 34 refugis climàtics en cas que arribi una onada de calor a la ciutat. Es tracta d'espais exteriors o interiors que, per les seves condicions naturals o urbanístiques, redueixen l'impacte de les altes temperatures i la calor. Es posaran en marxa si els pronòstics meteorològics preveuen que durant tres dies seguits es poden assolir temperatures considerades extremes, que en el cas de Vic és quan són superiors a 37,3 graus. 

S'habilitaran dos parcs, ubicats en diferents punts del municipi, amb aspersors d’aigua, fonts i ombres perquè la ciutadania que ho necessiti es pugui refrescar. Així, en unaprimera onada de calor es posarien a disposició el parc de l’Horta de la Sínia i Era d’en Sellés; en una segona, el parc d’Occitània i el parc d’en Xavier Roca i Viñas; i en una tercera onada el parc del Pla del Maset i el parc de Sant Jaume.

Per esponjar al màxim la ciutadania i evitar les concentracions, a banda dels dos refugis climàtics que s’habilitaran per cada onada de calor, també s’obrirà l’Orfeó amb accés lliure i es condicionarà per aquelles persones que vulguin anar-hi a llegir, relaxar-se o jugar. Els refugis climàtics com l'Orfeó estaran operatius de 5 de la tarda a 8 del vespre, i es comptarà amb treballadors municipals i voluntariat de protecció civil.

A banda dels parcs habilitats amb aigua i l’Orfeó per combatre l'onada de calor, des de l'Ajuntament també es recorda que es compta amb 27 espais passius més de descans. Es tracta de parcs i places amb arbrat frondós que genera sensació de frescor i ajuden a passar una estona més confortable a l’aire lliure. Alguns d’aquests espais passius són el parc del Blanqueig, el de l’ermita Sant Sixt, el de l’Escola Dr. Joaquim Salarich, parc de l’Horta d’en Pau, el de l’Horta Vermella, el de Jaume Balmes, el de Jaume Portell, el de Jordi Sala, el de Sant Llàtzer, el de Santa Anna o la plaça de la Divina Pastora o Francesc Moragas, entre d’altres.
Arxivat a