Nou ecògraf per a càncers ginecològics al CAP Osona

Osona contra el Càncer i Casa Tarradellas donen l'aparell a l'ASSIR de la comarca

Montserrat Freixer, Josep Grau i Miquelina Saborit, amb el nou ecògraf situat al CAP Osona.
Montserrat Freixer, Josep Grau i Miquelina Saborit, amb el nou ecògraf situat al CAP Osona. | Josep M. Montaner
Martí Solà
08 de juliol del 2021
El CAP Osona ha rebut un nou ecògraf més eficaç. Aquest dimecres es va fer efectiva la donació per part d'Osona contra el Càncer i Casa Tarradellas. L'associació ha ideat la iniciativa mentre que l'empresa ha fet l'aportació econòmica de 33.000 euros. L'ecògraf s'ha instal·lat a la unitat d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva d'Osona (ASSIR) del CAP Osona, situat a la plaça Divina Pastora de Vic.

L'ecògraf ha de servir per prevenir i detectar els càncers ginecològics de manera més precoç i eficaç. El sistema permetrà actuar al més aviat possible contra càncers com el d'ovari o d'endometri, que tenen una alta mortalitat. De fet, un dels aspectes diferencials del nou aparell és l'important augment de la qualitat d'imatge ecogràfica i la combinació dels marcadors tumorals. En el cas del càncer d'endometri, la qualitat de l'aparell ajuda a diferenciar els processos benignes dels malignes.

Josep Grau, ginecòleg i coordinador de l'ASSIR Osona, s'ha mostrat agraït per la donació: "Osona contra el Càncer sempre busca l'excel·lència, i no la normalitat". En aquest sentit, també ha donat les gràcies a Casa Tarradellas i la seva aportació econòmica.

La voluntat de l'entitat era lliurar l'aparell el 2020, però la pandèmia va obligar a posposar-ho fins ara. A més de Grau, també hi havia Judit Tarrés, coordinadora de l'ASSIR, Anna Moreta, directora del SAP Osona, Montserrat Freixer, presidenta d'Osona contra el càncer, i Miquelina Saborit, representant de Casa Tarradellas.

 
Arxivat a