Salut

Nou ecògraf per a càncers ginecològics al CAP Osona

Osona contra el Càncer i Casa Tarradellas donen l'aparell a l'ASSIR de la comarca

per Martí Solà, Vic, Catalunya | 8 de juliol de 2021 a les 10:30 |
Montserrat Freixer, Josep Grau i Miquelina Saborit, amb el nou ecògraf situat al CAP Osona. | Josep M. Montaner
El CAP Osona ha rebut un nou ecògraf més eficaç. Aquest dimecres es va fer efectiva la donació per part d'Osona contra el Càncer i Casa Tarradellas. L'associació ha ideat la iniciativa mentre que l'empresa ha fet l'aportació econòmica de 33.000 euros. L'ecògraf s'ha instal·lat a la unitat d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva d'Osona (ASSIR) del CAP Osona, situat a la plaça Divina Pastora de Vic.

L'ecògraf ha de servir per prevenir i detectar els càncers ginecològics de manera més precoç i eficaç. El sistema permetrà actuar al més aviat possible contra càncers com el d'ovari o d'endometri, que tenen una alta mortalitat. De fet, un dels aspectes diferencials del nou aparell és l'important augment de la qualitat d'imatge ecogràfica i la combinació dels marcadors tumorals. En el cas del càncer d'endometri, la qualitat de l'aparell ajuda a diferenciar els processos benignes dels malignes.


Josep Grau, ginecòleg i coordinador de l'ASSIR Osona, s'ha mostrat agraït per la donació: "Osona contra el Càncer sempre busca l'excel·lència, i no la normalitat". En aquest sentit, també ha donat les gràcies a Casa Tarradellas i la seva aportació econòmica.

La voluntat de l'entitat era lliurar l'aparell el 2020, però la pandèmia va obligar a posposar-ho fins ara. A més de Grau, també hi havia Judit Tarrés, coordinadora de l'ASSIR, Anna Moreta, directora del SAP Osona, Montserrat Freixer, presidenta d'Osona contra el càncer, i Miquelina Saborit, representant de Casa Tarradellas.


 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació