Gairebé un centenar de persones planten cara a l'LGTBIfòbia a Vic

La plaça Major acull una concentració per condemnar l'assassinat homòfob de Galícia i demanar "una resposta com a societat"

08 de juliol del 2021
Manifestació a Vic contra l'assassinat homòfob de Galícia
Manifestació a Vic contra l'assassinat homòfob de Galícia | Carles Fiter
Com moltes altres ciutats i pobles, Vic també ha plantat cara a l'LGTBIfòbia. Gairebé un centenar de persones es van manifestar aquest dimecres al vespre a la plaça Major per mostrar el rebuig i condemna per l'assassinat homòfob d'en Samuel, el jove gallec de 24 anys que va morir el dissabte passat després de rebre una pallissa a crits de maricón. La concentració estava convocada per l'associació Talcomsom amb el suport de l'Oficina Tècnica d'Igualtat i LGTBI.

Abans de començar, es va fer un minut de silenci per al jove. I després, durant la lectura del manifest, des de Talcomsom van evidenciar l'augment d'incidències contra el col·lectiu als primers mesos del 2021. Del centenar d'incidents recollits per l'Observatori Contra l'Homofòbia, la majoria van ser agressions, físiques o en forma de vexacions i inútils. "Aquesta violència no és nova, però segueix actuant amb total impunitat", deien, mentre remarcaven que aquest "violència li ha acabat costant la vida al jove Samuel".

També alertaven d'una "onada d'odi" per l'auge dels discursos intolerants, homòfobs i populistes de l'extrema dreta, però també dels suposats entorns progressistes que estan qüestionant "l'existència de persones LGTBI i negant drets i conquestes assolides".

Per tot això, van demanar "una resposta com a societat", des de les administracions, les instàncies judicials i policials, la comunitat educativa, el teixit associatiu i veïnal, sindicats i empreses, però també la ciutadania. Van reclamar plantar-se davant dels casos més evidents d'LGTBIfòbia, però també no deixar passar aquells menys evidents que es donen en entorn més propers.

Per tot això, van emplaçar a la nova conselleria d'Igualtat treballar incansablement per fer front aquesta xacra. I també al govern espanyol amb l'avantprojecte de la Llei Trans demanant-los que siguin conseqüents a través del règim sancionador i adopti mesures més enllà de les administratives.

Entre el públic també hi havia representants polítics, com el president del Consell Comarcal, Joan Carles Rodríguez, així com d'altres alcaldes (Marçal Ortuño de Torelló), consellers comarcals o regidors. A Prats de Lluçanès també hi va haver una manifestació.
Arxivat a