El Lleó protagonitza la festa major de Vic més popular

Arrenca la darrera setmana de celebració amb concerts, la cursa nocturna dels 7 portals o la conferència balmesiana

Aquest 2021, el Lleó ha fet el seu primer ball
Aquest 2021, el Lleó ha fet el seu primer ball | Josep M.Montaner
Osona.com
06 de juliol del 2021
Actualitzat el 07 de juliol a les 10:41h
Vic ha celebrat aquest cap de setmana la seva festa major més tradicional. A més del retorn a una aparent normalitat amb la recuperació dels actes més tradicionals pels carrers, el gran protagonista ha estat el Lleó, la nova figura d'imatgeria festiva de la ciutat. Divendres passat es va presentar en societat i va fer el seu primer ball. Els portadors de la figura són els veïns del Remei.

La figura s'ha fet seguint l'esbós datat del 1664 i que es va trobar el passat 2019. De fet, es tenia constància que Vic havia tingut aquesta figura en el seu seguici, però mai abans s'havia trobat un document que ho acredités. El Lleó havia de sortir el 2020, però la pandèmia va obligar a cancel·lar la festa major.

Aquest dilluns, dia de Sant Miquel dels Sants, la nova figura del seguici va ser la cirereta del pastís. Es va poder veure integrat amb tota la comparsa i la resta de les figures de la ciutat en el dia per excel·lència de celebració més tradicional. També hi va haver un petit ensurt quan la Mulassa va caure mentre feia el ball.

D'altra banda, també es van poder tornar a veure els gegants centenaris pel carrer amb els vestits de moro. Aquestes peces es van estrenar el 1862 i es van guardar el 1993 per fer-ne les actuals rèpliques.

La festa segueix
Després dels dies més tradicionals, la festa major segueix amb altres activitats fins a l'11 de juliol. Es podrà veure a la cursa nocturna dels 7 portals, assistir al Sopar de Carmanyola i concert de Quimi Portet o a la Conferència Balmesiana a càrrec de Carme Codina Contijoch.

Tot i que la festa major clourà amb el tradicional Castell de Focs, les activitats seguiran amb el cicle "Va de pessics", un conjunt d'actes repartits per tot l'agost. Hi haurà des de música, ball, monòlegs, fins a cinema a la fresca.
Arxivat a