​Objectiu: omplir de cultura l'entorn de la fàbrica de Roda de Ter

Roda de Ter s'alia amb la Fundació Miquel Martí i Pol per recuperar l'entorn de La Blava

L'espai de la Blava a Roda de Ter on faran els actes
L'espai de la Blava a Roda de Ter on faran els actes | Josep M. Montaner
Osona.com
08 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:06h
L'Ajuntament de Roda de Ter i la Fundació Miquel Martí i Pol volen fer de l'entorn de la fàbrica Tecla Sala, popularment coneguda com La Blava, un espai cultural i social. Per aquesta raó, del 15 al 17 de juliol, hi han previstes diverses activitats culturals, destinades a tot tipus de públic i obertes a tothom, que combinen les diverses branques de la cultura amb la literatura com a una de les temàtiques centrals. Hi haurà set activitats, que van des d'una taula rodona sobre la musicació de la poesia, a concerts, recitals o tallers per a públic familiar i mainada. Tots els actes del cicle "Estiu a la fàbrica" seran amb taquilla inversa.

Precisament La Fàbrica és el títol que Miquel Martí i Pol va posar a un dels llibres més coneguts i llegits de la literatura catalana contemporània. També és l'espai literari i patrimonialitzat de La Blava de Roda de Ter. Ara, l'Ajuntament de Roda de Ter i Fundació Miquel Martí i Pol s'han aliat per portar la cultura al seu idíl·lic entorn, a tocar del riu.

El cartell arrencarà el dia 15 de juliol amb una taula rodona sobre "la musicació de la poesia". Comptarà amb Arnau Tordera, Ivette Nadal i Coloma Bertran. A banda, hi haurà dos concerts de nit, amb Ivette Nadal i Judit Puigdomènech; un recital de poesia a càrrec de Lluís Soler; la presentació del llibre Reina de rates: crònica d'una època, amb l'autora Raquel Santanera.

També s'han programat dos tallers per a públic familiar. Un de pilotat per l'artista Mariona Castells, que guiarà la composició d'una cançó a partir d'un poema creat entre tots, i una instal·lació interactiva per a petits i grans.
Arxivat a