​Albert Orriols s'exhibeix al Ral·li Osona

El pilot vigatà rubrica un espectacular historial a la prova: quatre victòries i 10 podis en 13 edicions

Podi final del Ral·li Osona 2021
Podi final del Ral·li Osona 2021 | Escuderia Osona
Osona.com
05 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:03h
Tot apuntava a un Ral·li Osona més obert que mai, però no ha estat així. Albert Orriols s’ha mostrat intractable i no ha donat cap opció als seus rivals, guanyant els 12 trams que s’han disputat. L’han acompanyat al podi el veterà pilot Joan Vinyes i Óscar Palomo.

El pilot de l’Escuderia Osona, amb Lluís Pujolar de copilot i amb el seu habitual Skoda Fabia, ha tret un temps considerable als seus perseguidors, que li ha permet finalitzar la prova sense ensurts: 1 minut i 31 segons al binomi Vinyes-Mercader (Baporo Motorsport) i més de dos minuts (2’27”) a Palomo-Mirón (Yakar Racing).

Amb aquest resultat, Orriols es fica de ple en la disputa del campionat català i posa la cirereta al pastís d’un historial espectacular a la prova. El vigatà ha guanyat en quatre ocasions i ha pujat al podi en 10 de les últimes 13 edicions.

Jornada amb molta calor i molt de públic a les carreteres osonenques. I és que, després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia, els aficionats tenien ganes de benzina. I el 52è Ral·li Osona no els ha decebut, amb un recorregut espectacular.

La prova tenia sis trams i 102 quilòmetres cronometrats. Els vehicles han hagut de fer dues passades per cada tram, organitzades en dos bucles: el matí amb la Trona, la Costa dels Gats i la prova especial del Cobert; i a la tarda-nit amb la Vola, Fontfreda i el Coll de Mansa. El parc d’assistència s’ha traslladat en aquesta ocasió al Circuit d’Osona, que ha passat a ser el veritable centre neuràlgic de la prova.

Un abandonament rere l’altre
El ral·li ha estat molt dur i els rivals d’Orriols han anat caient un rere l’altre, mentre el pilot osonenc marcava tots els scratxs. A les primeres de canvi, han abandonat per problemes mecànics dos pilots més de la casa, Josep M. Soler i Ramon Cornet. Més tard ho ha fet el vencedor de la passada edició, José Luís García, i a l’inici del segon bucle i a causa d’una punxada, el líder del campionat català, Eduard Pons, que fins aquell moment havia tingut un frec a frec impressionant amb Vinyes. El pilot andorrà, campió d’Espanya en diverses ocasions, ha estat l’únic que ha aguantat a certa distància el monòleg d’Orriols.
 

Un dels trams del Ral·li Osona 2021. Foto: Escuderia Osona


Ja fora les posicions de podi, la classificació ha estat molt més ajustada. Finalment, s’ha classificat quart Aleix Vila-Jaume Poch (Biela Club Manresa), que han fet un segon bucle impecable, a 56 segons de Palomo; i Jordi Bosch-Joan Carreiras (Escuderia Baix Empordà), a només 2 segons de Vila.

Pel que fa a la resta de pilots de l’Escuderia Osona, David Roquer-Albert Traserra han quedat en 13a posició; el debutant Guillem Orriols-Jordi Noguera, en 16a; i Eduard Tuneu-Josep Màrmol, en 19a.

El ral·li perfecte
Orriols s’ha mostrat molt satisfet a l’arribada. “Hem sortit a atacar des del primer moment i hem aconseguit una diferència important que ens ha permès anar més tranquils”, ha explicat. “El cotxe ha funcionat molt bé, no hem tingut cap problema i hem continuat guanyat scratxs. Estem molt contents. No podem demanar més”, ha conclòs.
 

Parc tancat del Ral·li Osona 2021. Foto: Escuderia Osona


També estava exultant Vinyes, que tornava al Ral·li Osona després de molts anys “estrenant un cotxe vell de 23 o 24 anys” que ha estat reformat. El pilot andorrà, que s’ha mostrat encantat amb els trams osonencs, no esperava fer aquesta posició. “Hem sortit molt bé i hem anat marcant segones posicions. La primera era ja molt complicat, Orriols és superior a nosaltres”, ha reconegut abans de pujar al podi.

Traserra-Serra guanyen el Ral·li Esprint
Josep Trasera, amb Xevi Serra de copilot i el seu Porsche 911 GT3, s’ha imposat amb autoritat a la modalitat del Ral·li Esprint, on els participants només feien una passada pel bucle del matí, o sigui, tres trams.

L’equip de l’Escuderia Osona ha guanyat els tres parcials. Han completat el podi Joan Martínez-Francisco Igualada (Escuderia Motor Terrassa), en segon lloc; i Àlex Font-Joan Font (Escuderia Baix Camp), en tercer.

En memòria de Ferran Moreno
L’Escuderia Osona ha dedicat el ral·li a la memòria de Ferran Moreno, cap d’oficials del club, traspassat recentment. Per això, la prova portava el nom de Ral·li Osona Memorial Ferran Moreno Benito.

A l’inici del ral·li, tots els participants i membres del club han fet un emotiu minut de silenci, acompanyat del Cant dels Ocells. Alguns dels familiars d’en Ferran han estat presents a l’homenatge.

 Tots els resultats del Ral·li Osona al web escuderiaosona.com
Arxivat a