Cesc Poch fa el salt a Madrid

El sindicalista, després de cinc anys com a director de l'Agència Catalana de la Joventut, passarà a ser cap del gabinet del secretari general de la UGT d'Espanya

Cesc Poch, a la dreta, en una imatge recent
Cesc Poch, a la dreta, en una imatge recent | Martí Albesa
Osona.com
05 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:34h
El nou Govern ha provocat un important moviment d'alts càrrecs. L'osonenc Cesc Poch, militant d'ERC i dirigent de la UGT -n'havia estat el secretari general a Osona durant més de 15 anys-, feia cinc anys que era director de l'Agència Catalana de la Joventut, que ara ha passat a mans de Junts.

Poch no seguirà a la Generalitat i se'n va a Madrid, a un càrrec que es presenta com a estratègic: serà el cap de gabinet del secretari general de la UGT d'Espanya, Pepe Álvarez, amb qui ja va coincidir quan el veterà sindicalista en liderava la federació catalana.

El sindicalista, que s'incorpora aquest dilluns a la feina a la seu de la segona central espanyola, que just fa uns dies ha signat un acord de pensions amb el govern central i la patronal, ha explicat que posar "un independentista al cor de la direcció confederal" és una mostra del "compromís" de la UGT amb l'etapa social i política que ve i es veu fins i tot amb cor d'empènyer-la cap al suport a un referèndum d'independència pactat.

La UGT i CCOO van donar suport als indults, però no van voler secundar mobilitzacions com la del 3 d'octubre o d'altres vagues en considerar-les polítiques, i tampoc han acompanyat el procés sobiranista o la reclamació d'un marc propi de relacions laborals. Poch va arribar, amb Camil Ros i altres joves dirigents d'ERC, a finals dels 90 a la UGT catalana amb la intenció de fer-ne el "sindicat nacional". De moment, ell se'n va a la seu estatal a Madrid a mirar de sumar complicitats.

Cesc Poch és llicenciat en Història i, a banda de ser director de l'Agència Catalana de la Joventut, va ser entre el 2014 i el 2017 president dels Minyons de Terrassa, una de les colles castelleres més importants del país. També estava implicat en la secció local d'ERC a la ciutat vallesana i va ser cap de campanya en les darreres municipals.

 
Vols que t'arribi El Despertador de NacióDigital cada matí al teu correu electrònic? Podreu rebre notícies com aquesta.
 
Fes clic aquí per rebre'l