Calldetenes reclama als bancs que no tanquin oficines del municipi

La moció critica la pèrdua de llocs de treball i alerta del perill de la bretxa digital i l'exclusió de part de la població

Osona.com
05 de juliol del 2021
Actualitzat el 06 de juliol a les 8:22h
L'Ajuntament de Calldetenes ha aprovat una moció en què demana als bancs que operen al municipi (BBVA i la Caixa) que no tanquin les oficines que hi tenen. D'una banda, el text aprovat critica la "desaparició de desenes de milers de llocs de treball a tot l'Estat i sobretot a Catalunya", i alhora alerten que menys oficines suposarà un "increment" de la bretxa digital i "exclusió" dels serveis financers d'una part de la població.

També es lamenta les "dificultats logístiques" que el tancament d'oficines suposarà per al sector comercial, el "menyspreu a la gent gran i a la gent amb mobilitat reduïda" o la "desatenció" al món rural.

Per tot plegat, l'Ajuntament de Calldetenes ha acordat en el ple del juny traslladar a totes les entitats bancàries que operen al municipi el desacord pel tancament de sucursals, així com la petició que, en les sucursals obertes, hi hagi "personal suficient" per atendre la ciutadania.