Suspesa cautelarment la tramitació del polèmic pàrquing soterrat al parc de Maria Àngels Anglada de Vic

L'oposició en bloc va presentar un recurs al Tribunal de Contractes per aturar el procediment

El Seminari vell de Vic i el parc Maria Àngels Anglada
El Seminari vell de Vic i el parc Maria Àngels Anglada | Josep M. Montaner
02 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:50h
Nou capítol de la venda del Seminari Vell i la construcció del pàrquing al parc de Maria Àngels Anglada a Vic. El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha acceptat la petició que va presentar l'oposició de Vic en bloc (ERC, Capgirem Vic i PSC) de suspendre cautelarment la tramitació del polèmic aparcament soterrat.

Aquesta suspensió cautelar és ferma i no s'hi pot presentar cap recurs. Caldrà esperar, doncs, que el tribunal resolgui el recurs. Al juny, els tres grups van explicar que s'havien vist obligats a optar per aquesta opció després "d'esgotar la via política" i la manca de diàleg del govern de JxCat (que té majoria).

En roda de premsa, les tres portaveus (Maria Balasch, Carla Dinarès i Carme Tena) esgrimien els arguments en els quals se sustentava el recurs: la falta de necessitat de l'aparcament i que només beneficiava els interessos privats de l'empresa Consultori Bayés Vic.

Per la seva banda, des del govern, la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, exposa a Osona.com que la suspensió cautelar "és el procediment habitual". De fet, tal com explica Palmero, des de l'Ajuntament ja s'havia aturat el procés "per cautela". Només faltava obrir els sobres de les empreses que s'han presentat a la concessió. Consultada la web de Contractació Pública de la Generalitat aquest divendres al migdia per aquest diari, el procediment d'adjudicació encara segueix oficialment obert.

Ara caldrà esperar la resolució final del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. L'oposició preveu que es podria resoldre en un període de quatre mesos. I en cas que s'acabés tombant no descarten altres vies judicials.

Arxivat a