Tona

​Lliurat el projecte per restaurar la capella de la Salut de Tona

Les intervencions estan valorades en 358.000 euros per la Diputació

per Osona.com, 3 de juliol de 2021 a les 14:55 |
Capella de la Salut, a Tona. | Diba
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Tona el projecte per a la restauració de la capella de la Salut. Es tracta d'un edifici construït el 1925 per l'arquitecte Fèlix Domènech i Roura, fill de Lluís Domènech i Muntaner, que va servir de capella per a les famílies burgeses residents al barri Roqueta.

El projecte pretén restaurar i recuperar l'edifici, d’una sola nau i d'estil neogòtic, amb coberta a doble vessant, així com el seu acondiciament per al futur ús com a equipament municipal. La intervenció està valorada en 358.000 euros i consisteix en la consolidació de les estructures existents, l’acondiciament interior i la recuperació de la imatge exterior original.


L'any 1974 la capella es va tancar, i a partir d'aleshores va entrar en un estat d'abandó i de degradació que en feia perillar la seva conservació. L'any 2017, l'Ajuntament de Tona va adquirir l'edifici, i per evitar l'esfondrament de la coberta, l'any següent hi va realitzar obres. També es va enderrocar el cos annex exterior a la façana nord-oest i l'escala i el sostre del cor a l'interior a causa del mal estat en què es trobaven.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació