​Els cinc anys de La Clota, en una nova exposició de l'ACVic

També hi ha una nova mostra del cicle "Relats Fotogràfics" amb Sagi Serra i Biel Barnils

Membres de l'associació La Clota Arnau Musach, Marcel Pujols i Roger Sena.
Membres de l'associació La Clota Arnau Musach, Marcel Pujols i Roger Sena. | ACVIC
Osona.com
10 de juliol del 2021
Des de principis d'aquest juny, l'ACVic - Centre d'Arts Contemporànies de Vic acull l’exposició 5 anys d’autogestió, caos i cultura a Vic, una retrospectiva de les activitats realitzades fins al moment per l'Associació La Clota.

A la mostra, tal com explica l'ACVic, es planteja una ruta visual que incorpora diverses activitats, accions, col·laboracions i compromisos socials i culturals d’aquests primers cinc anys de vida del grup. 

Aquest col·lectiu treballa des de l'àmbit artístic i social per portar a terme activitats culturals com són la programació de concerts, la producció d’esdeveniments, realitzar tallers per a escoles i centres i ha col·laborat amb una gran varietat d’entitats i agents locals. També són els creadors de l'estudi de ràdio Ràdioclota.

"La nostra activitat ens ha dut per camins inesperats, a múltiples espais i a realitzar activitats molt diverses: organitzar concerts, xerrades, cicles de cinema... per això utilitzem la paraula caos" assegura Arnau Musach, membre del col·lectiu La Clota.

Nous relats fotogràfis
D'altra banda, hi ha una nova proposta del cicle "Relats fotogràfics" que inclou una imatge del fotògraf Sagi Serra acompanyada d’un text de Biel Barnils. A la imatge de gran format hi apareix Txell Sust cantant amb un megàfon, en l’edició de la Jazz Cava de 2012.

Segons l’autor "és una imatge alegre i festiva, un record d’abans de la pandèmia, quan podíem anar a concerts i sentir la música en directe. Alhora és una manera de celebrar que es comença a reactivar el sector i es tornen a obrir de nou les sales. Per a mi la imatge transmet l’emoció de la música en viu".

La fotografia s’acompanya d’un text de Biel Barnils, a qui la imatge li fa pensar en la censura i el control actual sobre la llibertat d’expressió. En aquest sentit, Barnils apunta que "l’ús del megàfon és imprescindible per escapar de la censura, salvavides de la llibertat, única escletxa per on poder intercanviar opinions que trenquin amb el pensament únic”. 

Les dues mostres es podran visitar fins el 24 de juliol.
Arxivat a