Retiren la vaca que va morir atrapada en una torre elèctrica per muntar

El pagès explica que si no hagués estat pel ressò mediàtic encara estaria esperant els operaris d'Endesa

La vaca atrapada a la torre desmantellada de Perafita.
La vaca atrapada a la torre desmantellada de Perafita. | Cedida
01 de juliol del 2021
Endesa finalment ha retirat la vaca que va morir després de quedar atrapada en una torre elèctrica per muntar a Perafita. L'animal va quedar encallat a una de les estructures durant el cap de setmana i fins aquest dimarts la companyia no va retirar el cos.

En declaracions a Osona.com, el ramader Romà Pladevall remarca que "si no hagués estat pels mitjans de comunicació, encara els estaria trucant". Es va passar unes 24 hores intentant contactar-hi, fins que, segons Pladevall, el ressò mediàtic ho va accelerar.

El mateix dia de la publicació en aquest i altres diaris, la companya va enviar-hi dos operaris que van desmuntar l'estructura i el ramader va recollir el cos de l'animal amb tractor. Abans no ho havia pogut fer perquè la vaca, després de morir i amb la calor, es va anar inflant i va quedar encaixada a l'estructura.

La companyia elèctrica remarcava a Osona.com que mai s'havia trobat amb un cas com aquest. Endesa estava portant a terme tasques de desmantellament de torres a la zona del Lluçanès i posant-ne de noves. En aquest sentit, puntualitzava que el muntatge d'aquestes torres és laboriós i per això el procés és tan lent. De fet, estava previst que la torre on va quedar atrapada la vaca es muntés el passat 23 de juny, però es van haver de posposar els treballs per la pluja.