​Roda de Ter impulsa una aplicació per promocionar i dinamitzar el comerç local

A la nova "app" TotRoda també es poden consultar notícies, agenda i altres notificacions que farà arribar l'Ajuntament

El desenvolupador del projecte, Jordi Dachs, fent l'explicació de la nova eina.
El desenvolupador del projecte, Jordi Dachs, fent l'explicació de la nova eina. | Aj. de Roda de Ter
Osona.com
05 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:51h
L'Ajuntament de Roda de Ter i l'Associació Roda de Comerciants (ARC) han presentat una nova plataforma per promocionar i dinamitzar el comerç, així com mantenir informada la població. Amb el nom de TotRoda, tal com explica l'Ajuntament en una nota, els veïns poden accedir des del seu mòbil a un directori de comerços geolocalitzats, amb una fitxa amb informació de cada establiment, i també notícies del municipi o notificacions que els farà arribar el mateix ajuntament.

Segons la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Núria Arrebola, "el projecte respon a l'objectiu compartit de promoció i dinamització del comerç local i d'exploració de noves vies per al seu desenvolupament". En aquest sentit, va afegir que "si el petit comerç s'adapta a les noves tendències, té més possibilitats de promoció i dinamització per poder competir amb les grans superfícies".

De fet, l'Ajuntament va donar suport a l'Associació Roda de Comerciants en la tramitació de la sol·licitud d'una subvenció de Diputació de Barcelona adreçada a tirar endavant noves formes de desenvolupament del comerç que l'ajudin a adaptar-se a les noves tendències.

En aquest sentit, des de l'entitat, el nou president d'ARC, Mikel Hernández, destacar que "avui en dia qui no està a internet no està enlloc", motiu pel qual "els comerços de proximitat cal que ens adaptem als temps que corren".

Es tracta d'una Aplicació Web Progressiva. En lloc de fer una aplicació nativa per Android i una altra per a iOS, s’ha optat per fer una PWA (Progressive Web App). És una pàgina web que es pot instal·lar al mòbil com si fos una aplicació nativa, que pot funcionar sense connexió a Internet i que no ocupa gaire espai.

El projecte, que pot anar creixent i afegint funcionalitats, disposa d'un directori de comerços geolocalitzats amb una fitxa amb informació, notícies, agensa i notificacions push.  De moment, els comerços que es poden consultar a TotRoda són els associats a ARC i s'anirà afegint la resta de negocis del municipi.

La regidora de Comunicació, Roser Montané, va destacar que es tracta d’una nova eina de comunicació, que "garantirà millor el contacte entre la ciutadania i l'ajuntament”. A més està previst que, una vegada desenvolupada una tercera fase, els mateixos comerços podran gestionar el seu propi perfil i omplir-lo de contingut ja sigui amb promocions, campanyes, ofertes, etc.
Arxivat a