ENERGIA

La CUP envia un informe jurídic que «contradiu la viabilitat dels macroprojectes de renovables»

El partit reclama que la moratòria sigui "real" i no "una presa de pèl"

per J.V., Barcelona, Catalunya | 1 de juliol de 2021 a les 17:25 |
Plaques solars | AC
La CUP ha enviat aquest dimecres un informe jurídic a la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que contradiu "la viabilitat dels macroprojectes eòlics i fotovoltaics", segons la formació. 

L'informe, elaborat per la comissió de juristes de la CUP i enviat a la consellera Teresa Jordà, rebat els posicionaments del Departament. La CUP defensa que els macroprojectes inclosos en la Ponència de les Energies Renovables del Decret Llei 16/2019 es poden aturar.


La diputada Laia Estrada ha demanat que la moratòria sigui "real" i no "una presa de pèl": "Això significa que també cal aplicar-la als macroprojectes que ja han passat la ponència d'un decret que és una vergonya", ha escrit des del seu compte de Twitter. "És qüestió de voluntat política; menys 'trilerisme' i més compromís amb el territori", ha afegit la diputada.
 

L'informe conclou que fins que no hi hagi l’aprovació definitiva dels projectes no es generen drets. I refuten "l'argument de la conselleria d’Acció Climàtica que els projectes no es poden aturar per l'existència d'uns suposats drets". "La decisió sobre aturar o no els projectes, no és una qüestió jurídica o administrativa, sinó política", afegeixen.
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació