Júlia Ruiviejo, millor nota de la selectivitat a Osona

L'estudiant de l'Institut Cirviànum ha tret un 9,8 a les PAU i té "l'oportunitat" de fer un doble grau a la UAB

 Júlia Ruiviejo, la jove osonenca que ha tret la millor nota de la selectivitat
Júlia Ruiviejo, la jove osonenca que ha tret la millor nota de la selectivitat | Josep M. Montaner
30 de juny del 2021
Actualitzat a les 20:57h
Júlia Ruiviejo Presague és la nota més alta de la selectivitat a Osona. L'estudiant de l'Institut Cirviànum de Torelló ha tret un 9,8 en la mitjana de les Proves d'Accés a la Universitat publicades aquest juny. Ruiviejo, que ha cursat el batxillerat de ciències socials, s'ha assabentat que és la millor nota de la comarca a través d'aquest diari. Es mostra "contenta després de tot l'esforç" i reconeix que la sensació en acabar els exàmens "era bona, però no tant com per aconseguir una nota tan alta".

Ha tret un 10 als exàmens de català, anglès, història, matemàtiques aplicades a les ciències socials i filosofia, un 9 al de castellà i un 8,5 al de geografia. La jove apunta que ha estudiat molt sobretot per matemàtiques, a la qual hi ha dedicat més temps perquè li feia "més respecte".

Va anar a fer les proves amb nervis, però no gaires. Confessa que s'havia posat més nerviosa durant l'última setmana d'exàmens de l'institut que per la selectivitat. "Òbviament en el moment d'entrar a l'aula amb tanta gent per fer les PAU sí que em vaig posar nerviosa, però quan em van posar l'examen el davant, em va passar", afegeix.

Aquesta tranquil·litat també es deu al fet d'haver aconseguit bones notes durant el curs de Batxillerat, on tenia una 10 de mitjana. "Estava més tranquil·la perquè m'havia d'anar molt malament per no entrar a la carrera que volia", declara.

Doble grau de ciència política i gestió pública amb sociologia
Ruiviejo té clar quin doble grau vol fer el curs vinent: ciència política i gestió pública amb sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La nota per entrar és un 12,238 i ella ha aconseguit, de mitjana, un 13,92 sobre 14. Sempre li ha interessat l'àmbit del tercer sector, les ONG, els projectes amb associacions i fundacions o d'administració pública, així com també la política. 

"M'agradaria dedicar el meu futur a aportar el meu granet de sorra en temes que m'interessen o m'inquieten com pot ser el canvi climàtic, temes de desigualtats socials, o l'economia social i solidària", explica. De fet, el seu treball de recerca ha tractat sobre aquesta economia.

Però no sempre ho ha vist tant clar. A ESO tenia "claríssim" que volia cursar el grau d'Educació Social, però quan faltaven dos mesos per fer la selectivitat, va descobrir aquest doble grau a la UAB. "Les sortides són semblants, però alhora hi ha els àmbits de política i sociologia", compara. Finalment, remarca que "amb aquesta nota tinc l'oportunitat d'estudiar els dos graus".

Una bona nota en un curs atípic
El curs que deixa enrere l'estudiant ha estat marcat per la pandèmia de la Covid-19. Ha estat un període totalment atípic. De fet, va acabar el primer de Batxillerat en confinament i durant el segon curs "sortosament" la seva classe només s'ha hagut d'aïllar en una ocasió. 

Tot i aquest curs pandèmic, té "una sensació molt gratificant" de tot plegat. "Ha estat un esforç molt gran i ha donat el seus fruits. Estic molt contenta", conclou.

Les millor notes a Osona, al Sant Miquel de Vic
Tal com ha pogut saber aquest diari, la resta de millors notes són d'alumnes del col·legi Sant Miquel de Vic. A darrere l'estudiant de l'Institut Cirviànum de Torelló, hi ha Júlia de Rocafiguera (9,7), Bernat Ibáñez (9,6) i Sergi Ortiz i Marc Casals (9,5).