UVic-UCC

La UVic amplia la seu de Granollers amb unes noves instal·lacions de 1.200 metres quadrats

Es convertirà en la futura seu de la universitat, amb quatre laboratoris per treballar l'automoció i la mecànica

per Osona.com, 29 de juny de 2021 a les 12:55 |
Els representants municipals, l'alcalde, Josep Mayoral, i el rector de la UVic, davant la nova nau de la futura seu d'UGranollers | T. Torrillas
La UVic-UCC ha presentat aquesta setmana l'ampliació de la seu de Granollers amb la construcció d'unes noves instal·lacions de 1.200 metres quadrats i que s'ubicaran en un edifici pendent de rehabilitació. L'espai servirà per reforçar tota la part pràctica del grau en Enginyeria de l'Automoció, i es convertirà en la futura seu de la UGranollers, que es preveu que entri en funcionament al curs 2022-2023. Disposarà de quatre laboratoris amb 150 metres quadrats cada un d'ells per treballar l'automoció, la mecànica, l'electrònica i els processos de fabricació. Els treballs els finançarà al 50% l'Ajuntament de Granollers i la Fundació Universitària Balmes, entitat titular de la UVic-UCC.

Les noves instal·lacions estaran ubicades en una zona amb potencial de creixement, on en un lateral hi ha un solar buit i just a tocar és on actualment hi ha l'edifici que acull el laboratori del grau en Enginyeria de l'Automoció, llogat a la Unió Empresarial Intersectorial (UEI). Aquest espai, d'uns 3.000 metres quadrats i on avui es troba el gremi d'automoció de Granollers, serà el centre de treball per a activitats de Fórmula Student, establint, així, un estret vincle entre el món universitari i l'empresarial.


Al nou espai d'UGranollers, a banda d'ubicar-hi els quatre nous laboratoris, també s'hi traslladarà la part de secretaria amb els corresponents despatxos i s'habilitaran espais de coworking. Can Muntanyola, que actualment és un espai compartit i on s'ubiquen els estudis a Granollers, passarà a tenir les funcions d'aulari.

El disseny d'aquestes instal·lacions està pensat per facilitar l’entrada i sortida de cotxes i motos als laboratoris. En un espai lateral de l'edifici hi haurà una zona exterior on es podran fer proves amb els prototips i els vehicles amb què treballen els alumnes del grau, i també s'habilitaran places de vehicles elèctrics per potenciar i facilitar el contacte i la mobilitat entre Vic i Granollers.


Finalment, hi haurà tota una àrea de campus universitari exterior que inclourà un espai de zona verda amb grades, taules i bancs, entre altres.

L'objectiu és que les obres puguin començar aquesta tardor amb l’objectiu de tenir el nou espai UGranollers a punt durant el curs 2022-2023.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació