​Arrenca la festa major de Vic amb un centenar d'activitats

Una gimcana per la Crida, concerts nocturns o la recuperació del Lleó al seguici de Sant Miquel són algunes de les activitats més destacades

La festa major de Vic se celebra fins l'11 de juliol
La festa major de Vic se celebra fins l'11 de juliol | Josep M.Montaner
Carles Fiter
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:56h
Tret de sortida a la festa major de Vic. Durant les dues setmanes de les festes de Sant Miquel dels Sants s'han programat més d'un centenar d'activitats. Des d'aquest dilluns, 28 de juny, fins a l'11 de juliol, hi haurà propostes per a tots els públics i repartides per diversos espais de la ciutat.

Destaquen activitats com una Crida plena d'obstacles -una adaptació de la tradicional Crida-, la recuperació dels actes més tradicionals o els concerts nocturns.

Bestiari i espectacles nocturns
De fet, el dia 5, el seguici tornarà a recórrer els carrers de la ciutat i també s'hi podran veure les danses tradicionals -com el ball de l'Àliga o la dansa de l'espígol-. Enguany sortirà per primera vegada el Lleó, un element recuperat del bestiari. Aquesta és una de les activitats més destacades, juntament amb la recuperació dels gegants centenaris.

D'altra banda, hi haurà els concerts Gertrudis i Band Idos Perversions al pati del recinte firal del Sucre per tenir controlat l'aforament. També es podrà escoltar Quimi Portet (al Parc dels Estudis) i l'Orquestra Maravella (a la plaça Major), així com música a la Jazz Cava o al Seminari. El Castell de Focs i la contracrida d'Etcètera Teatre posaran el punt final a la festa major.

Festa major jove, de l'1 al 5 de juliol
També torna la festa major jove de Vic, de l'1 al 5 de juliol. Hi haurà activitats com el Sopar Jove, un homenatge al Birranostrum en format de gimcana o diversos concerts. Com a novetats hi haurà la ViQuina o la Nit d'Homilies.

Del "Victroc" al "Va de pessics"
Les activitats no s'aturaran a Vic després de la festa major. Enguany s'ha organitzat el "Va de pessics" que, tal com explicava la regidora de Cultura, Susagna Roura, és l'evolució del "Victroc". Aquell cicle que fa oferir 90 actes culturals en 60 dies per suplir la festa major. D'aquesta manera també es vol donar suport al sector cultural. Hi haurà des de música, ball, monòlegs, fins a cinema a la fresca.
Arxivat a