1 de 10
Vic

Cinc treballs de recerca d'Osona, premiats per la UVic

S'han repartit 12.000 euros en una gala que retornava a la presencialitat un any després

Guanyadors de 23a edició dels Premis als millors treballs de Recerca de Batxillerat de la UVic | UVic
per Osona.com, 28 de juny de 2021 a les 12:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Aula Magna de la Universitat de Vic - Universitat central de Catalunya (UVic-UCC) va acollir la setmana passada l’acte de lliurament de la 23a edició dels Premis als millors treballs de Recerca de Batxillerat de la UVic, on es van premiar 38 treballs dels 160 presentats. Dels guanyadors, n'hi ha cinc d'Osona.

Els estudiants d'Osona premiats són Mar Corrons, de la Salle de Manlleu, pel seu treball Quan el cinema parla altres llengües. L'art de la invenció lingüística; Sílvia Ballesteros, de l'Institut Antoni Pous de Manlleu, per Una vida de Cine i Anouk Castaño, de l'institut de Vic per La petjada que la música africana ha deixat a la contemporània. Els tres van guanyar el primer premi ex-aequo en la categoria Eumo_DC. Cadascun s'emporta 200 euros.


D'altra banda, Aniol Colomer del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic amb el treball Qui allibera el captiu? La formació de la voluntat en democràcia sota la perspectiva de la teoria de la voluntat del dret civil; i Mariona Coma de l’Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès amb El sector porcí al Lluçanès. Hi ha alternatives? van guanyar un segon premi ex-aequo a la categoria Bon Preu valorat en 300 euros cadascun.

A més, tots els guanyadors també tindran accés a un descompte del 40% de la matrícula en cas que vulguin estudiar a la UVic.


Més treballs que el curs passat


En l’edició d’aquest any el jurat format per professorat de les diferents disciplines de la UVic ha hagut d’avaluar un total de 160 treballs presentats, de 138 centres (9 més que el curs anterior) de 39 comarques diferents. Les comarques que més treballs han aportat al certamen han estat Osona i El Segrià amb 17 i 18 treballs respectivament, seguides del Gironès (13), el Vallès Oriental (12) i el Bages (11).

 

Participació