Vic impulsa una campanya per prevenir el maltractament a persones grans

La iniciativa "Tracta'm bé" s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament i una comissió mixta formada per gent gran

La regidora Núria Homs amb participants de la campanya «Tracta’m bé»
La regidora Núria Homs amb participants de la campanya «Tracta’m bé» | Aj. de Vic
Osona.com
28 de juny del 2021
L'Ajuntament de Vic va presentar la setmana passada "Tracta'm bé", una campanya de conscienciació i prevenció del maltractament a persones grans. El projecte vol promoure el respecte cap a la gent gran i sensibilitzar a la població sobre els diferents tipus d'abús cap a aquest col·lectiu.

La campanya s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament i una comissió mixta formada per gent gran usuària i treballadors de diversos serveis i entitats vinculades amb els serveis per a les persones grans.

Durant l'acte, la doctora del CAP del Remei, Alicia Villanueva, explicava que "una de cada deu persones grans pateix maltractament silenciat". De fet, la Diputació de Barcelona avisava fa uns dies que a Osona actualment hi ha 22 casos en els quals es fa seguiment per sospita de maltractaments.

Per la seva banda, Núria Homs, la regidora de Benestar i Família, valorava positivament el projecte perquè servirà "per potenciar l'autonomia i l'envelliment actiu". Toni Matas, representant de la comissió, donava les gràcies al projecte i demanava eines ja que "la revolució digital ens pot arribar a apartar de la societat".

La campanya compta amb diverses accions com treballs de forma lineal entre els centres sociosanitaris, el centre de dia o els centres educatius de Vic, o bé fotografies on s'exemplifiquen diverses situacions del maltractament cap a la gent gran, entre altres.
Arxivat a