coronavirus

Una trentena d'alumnes afectats pel brot de coronavirus a les Balears són d'Osona

Un altre brot detectat és el que afecta a 17 joves d’un grup d’estudiants del Solsonès que van fer viatge final de curs dins de Catalunya

per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 27 de juny de 2021 a les 11:45 |
Primer pla de proves PCR | PCR
Els viatges de final de curs a les illa de Balears que han estat afectats per diversos brots de coronavirus tenen la seva important incidència entre alumnes de la Catalunya Central, ja que 41 d'ells són d'aquestes comarques, 31 d'Osona, i la desena restant d'entre el Bages i el Solsonès.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Agència de Salut Pública de Barcelona estan estudiant aquests brots que s'han produït entre l’11 i el 20 de juny i que, a més dels casos de la Catalunya Central, es reparteixen en 14 a Barcelona ciutat, 1 a Regió Sanitària Terres de l’Ebre i 1 a Regió Sanitària Girona.


Pel que fa als contactes estrets, n’hi ha un total de 593, dels quals 336 són de la Regió Sanitària Catalunya Central, 204 a Barcelona ciutat i 53 disseminats pel territori. Aquestes persones hauran de guardar, també, quarantena. Per ara tots els casos són assimptomàtics o simptomàtics lleus.

Brot relacionat amb viatges d’estudiants a Catalunya


Un altre brot detectat és el que afecta a 17 joves d’un grup d’estudiants del Solsonès que van fer viatge final de curs dins de Catalunya. Aquest grup va iniciar símptomes el 19 de juny, el total de contactes estrets és de 189. Com en el cas del brot de Mallorca, Salut no ha concretat quina o quines són les comarques o municipis afectats.

Actuacions davant aquests brots


En tots els casos detectats els equips d’atenció primària s’encarreguen de cribrar els contactes estrets. Aquests brots detectats consten de casos poc simptomàtics o assimptomàtics en què cal dur a terme un bon estudi epidemiològic que necessita cert temps.

Les investigacions epidemiològiques dels brots de Barcelona ciutat els està duent a terme l’Agència de Salut Pública de Barcelona i, a la resta de Catalunya, els serveis de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Crida a la responsabilitat


Salut remarca que les persones que hagin anat a un viatge d’aquestes característiques siguin especialment curoses en el seguiment de les mesures de protecció front la Covid-19, estiguin amatents a possible simptomatologia relacionada amb la malaltia i col·laborin amb els serveis de vigilància epidemiològica en la investigació de brots, casos i contactes. Estem davant de brots complexes amb un gran nombre de contactes a investigar.

Cal ressaltar que les persones que hagin tingut contacte estret amb els positius han d'anar molt alerta i complir estrictament amb la quarantena i les mesures de protecció derivades per tallar de forma efectiva la cadena de transmissió en cas d'haver-se contagiat. Una prova negativa no implica que no hi hagi risc d'infecció. Salut també reitera la crida al conjunt de la població, i especialment als col·lectius no vacunats, a actuar de forma responsable i a respectar les mesures vigents de control epidemiològic.

Altres notícies que et poden interessar


​​
​  

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació