coronavirus

Adeu a la mascareta a l'exterior

Només cal dur-la en espais tancats, transports i espais a l'aire lliure amb aglomeració de gent

per Irene Montagut, Barcelona | 26 de juny de 2021 a les 20:02 |
Persones amb mascareta a Vic | Josep M. Montaner
La mascareta deixa de ser obligatòria en espais exteriors a partir d'aquest dissabte. Ja no és necessari dur-la pel carrer sempre i quan es pugui mantenir la distància de seguretat entre no convivents. Això no obstant, seguirà sent obligatòria en espais tancats i també als esdevenments multitudinaris a l'aire lliure quan els assistents no puguin mantenir el metre i mig de distància entre ells, a excepció dels convivents.


El Consell de Ministres d'aquest dijous va aprovar el reial decret que rebaixa les restriccions. A Catalunya hem conviscut amb la mascareta durant gairebé un any: el Parlament ho va aprovar el 8 de juliol del 2020. Malgrat els canvis que introdueix el nou reial decret llei, de moment es manté l'obligatorietat de dur-la en espais tancats públics i en transports públics.

Així, la mascareta només serà obligatòria, a partir dels 6 anys d'edat, a tots els espais públics tancats i als espais a l'aire lliure on per l'aglomeració de persones sigui impossible mantenir una distància mínima d'1,5 metres entre persones de diversos grups de convivència. També serà obligatòria als mitjans de transport marítim, excepte dins de les seves cabines, aeri, d'autobús, telefèric o ferrocarril, inclosos andanes i estacions, així com els taxis i transports privats de fins a nou places si són de bombolles diferents. Els passatgers de vaixells no hauran de dur mascareta a l'exterior si poden mantenir 1,5 metres de distància amb els altres passatgers.


Tampoc caldrà que duguin la mascareta les persones amb dificultats respiratòries que es puguin agreujar per aquesta peça, que tinguin una discapacitat, dependència o alteracions de conducta que la facin inviable. Per últim, les persones grans o discapacitades que viuen en residències o certs col·lectius essencials quan estiguin a les zones d'allotjament tampoc l'hauran de dur si més del 80% del col·lectiu està vacunat amb la pauta completa. Els treballadors i visitants externs d'aquestes residències sí que hauran de dur mascareta.

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació