Prats de Lluçanès

Jordi Cuixart, Eloi d'Honor de Prats

La festa arriba al seu punt més àlgid amb la ballada del contrapàs

per Pere Pratdesaba, 25 de juny de 2021 a les 14:13 |
Jordi Cuixart, amb la flama del Canigó, després de rebre l'indult del govern espanyol | Adrià Costa
La festa dels Elois és la celebració més important a Prats de Lluçanès on hi participa tot el poble. Recorda el seu passat rural, quan al segle XVII i XVIII hi havia el gremi de paraires que treballaven la llana dels ramats d'ovelles de la comarca. L'any passat no la van poder celebrar i aquest any es torna a fer amb restriccions i sense cercavila.


Els Elois se celebra l'endemà de Sant Joan. Rememora el passat transhumant i l'ofici dels paraires. En els últims anys s'ha incrementat la participació amb més bestiar, carros i carruatges, convertint-se en una de les celebracions més esperades pels veïns de Prats de Lluçanès.

Els actes més intensos del programa ja van començar el passat dimecres, a la revetlla de Sant Joan, amb l’encesa del petardàs infantil amb la Xaranga Tximeletak, la rebuda de la Flama del Canigó, l’encesa del peveter i la lectura del manifest de la Diada Nacional dels Països Catalans.


El primer Eloi d’Honor de Prats de Lluçanès d'enguany és Jordi Cuixart, el líder d'Òmnium que ha estat indultat recentment. Malauradament no va poder assistir a la festa el dimecres i properament s’anunciarà el dia en què es farà el reconeixement.


La festa va continuar per Sant Joan amb actes diversos, com el cross o el Petardàs. El punt àlgid de la programació, però, s'ha viscut aquest divendres, amb la multitudinària ballada del contrapàs. 
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació