​El Lluçanès impulsa la recerca del món rural

El projecte es presentarà el 3 juliol i haurà una entrega de premis a la innovació rural per valor de 10.000 euros

Un tractor amb cisterna aplicant purins en una finca de cereal
Un tractor amb cisterna aplicant purins en una finca de cereal | ACN
Osona.com
28 de juny del 2021
El projecte la Càtedra del Món Rural es presentarà al Lluçanès aquest dissabte, 3 de juliol. L'acte, que té la voluntat d'ampliar-se a altres territoris rurals, serà a la sala d’actes del Consorci del Lluçanès, a partir de les 10 del matí. El projecte vol ser un espai de recerca, coneixement i suport a la innovació amb actuació directa a les zones rurals de Catalunya.

Molts territoris de la Catalunya rural travessen moltes dificultats: despoblació, abandonament, contaminació del sòl, falta d’aigua, envelliment de la població, falta de llocs de treball, fuita del talent, etc. Així doncs, la Càtedra del Món Rural neix amb la voluntat d’afrontar tots aquests reptes del món rural.

La benvinguda de l'acte anirà a càrrec de Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el rector de la Uvic-UCC, Josep-Eladi Baños, el president del Consorci del Lluçanès, Marc Sucarrats i el coordinador del projecte de la Càtedra del Món Rural, Alfred Vernis.

Durant l'acte s'entregaran els premis a la innovació rural per valor de 10.000 euros. La mateixa Teresa Jordà i el vicepresident de la Fundació Acció Solidària contra l'Atur, Miquel Vila, seran els encarregats de lliurar els premis.

La presentació del projecte comptarà amb diverses taules de debat i conferències relacionades amb la innovació rural.
Arxivat a