Calldetenes dedica un espai a les víctimes de la pandèmia

L'emotiva inauguració es va tancar amb un minut de silenci

Presentació del nou «Espai per al record Covid-19»
Presentació del nou «Espai per al record Covid-19» | Aj. de Calldetenes
Osona.com
25 de juny del 2021
Actualitzat el 26 de juny a la 13:35h
L'Ajuntament de Calldetenes ha dedicat un espai a les víctimes de la pandèmia construint una estructura al parc de les Adoberies del poble. L'acte de presentació del nou Espai per al record Covid-19 va tenir lloc el passat diumenge al parc. Al llarg de mitja hora es van intercalar diverses peces musicals amb les paraules de familiars, veïns i veïnes i representants del col·lectiu sanitari i del consistori de Calldetenes.

Aquest nou espai consta d’una estructura circular metàl·lica rovellada sobre una base cimentada i cinc aurons plantats per a l’ocasió. L’auró simbolitza l’eternitat, la unitat, l’aprenentatge i la saviesa de la vida.

Joan Saborit, veí afectat per la pandèmia, va ser l'encarregat de presentar l’acte i donar pas a les diverses intervencions i actuacions musicals del vespre. Saborit va voler enviar un missatge d’escalf i record als més de 150 veïns i veïnes presents a l'acte. La presentació va començar amb la interpretació d’una peça musical a càrrec d’un quartet de corda i amb l'actuació de Pep Sala i el seu Boig per tu.

La representant del Casal de la Gent Gran, Teresa Font, va fer l'entrega d’un tapís en record a les víctimes i va recitar una poesia de Miquel Martí i Pol en memòria de qui ens ha deixat.

Durant la presentació de l'espai. Foto: Aj. de Calldetenes


També va intervenir el doctor Carles Blay, veí, familiar afectat i metge de família del poble. Va deixar unes paraules "que hagués pronunciat el seu pare" d’agraïment als veïns “per fer d’aquest espai, un espai de memòria i reconeixement per a tothom i d’homenatge a la vida”.

La doctora Anna Rodríguez, representant de tot l’equip del consultori local, també es va afegir a l’agraïment recordant que aquest ha estat un “temps d’aprendre a contracorrent i d’actuar per instint on la solidaritat ha estat la clau”. 

Finalment, l'alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, tancava l'acte demanant uns instants de silenci per "recordar a qui ens ha deixat", i convidava els veïns a deixar una flor blanca d’homenatge sobre la nova instal·lació que formarà part del Parc de les Adoberies.