Vic

​Atenció integral i més ràpida per als pacients amb malalties de l'esquena

La valoració precoç i el seguiment per part d’especialistes són les claus del nou model

per Osona.com, 23 de juny de 2021 a les 13:12 |
L'equip de la Unitat Funcional de Raquis d'Osona durant una sessió de videotrucada amb professionals d'Atenció Primària d'Osona. | CHV
El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha posat en marxa una nova unitat integrada per professionals de diverses disciplines i amb un model de gestió que facilita una atenció més ràpida a pacients amb malalties a l'esquena.

Tal com explica el CHV, el diagnòstic i tractament de pacients amb patologia de columna requereix una visió àmplia i multidisciplinària i això pot comportar que el pacient necessiti diverses visites, que fins ara provocaven llargues esperes entre unes i altres. És per això que s'ha posat en marxa aquest projecte.


La nova Unitat Funcional de Raquis d’Osona ofereix als pacients una atenció integral i amb un seguiment conjunt de tot el procés per part d’un equip d’especialistes de Traumatologia, Reumatologia, Unitat Terapèutica del Dolor, Rehabilitació, Salut Mental i Neuroradiologia del Consorci Hospitalari de Vic, al qual se sumen una dotzena de professionals d’Atenció Familiar i Comunitària referents en aquesta patologia dels CAP d’Osona de l’Institut Català de la Salut (ICS), l’EAP Vic i l’EAP Osona Sud–Alt Congost (EBA Centelles).

Treball conjunt i escola de columna


Una de les novetats de la unitat és el model assistencial de treball conjunt entre el Consorci Hospitalari de Vic i l’Atenció Primària d’Osona, que rep anualment nombroses visites de pacients amb afectacions diverses a la columna.

El projecte també incorpora la posada en marxa de l’escola de columna per ajudar els pacients a canviar hàbits de vida poc saludables i que sovint agreugen afectacions com la lumbàlgia.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació