​Atenció integral i més ràpida per als pacients amb malalties de l'esquena

La valoració precoç i el seguiment per part d’especialistes són les claus del nou model

L'equip de la Unitat Funcional de Raquis d'Osona durant una sessió de videotrucada amb professionals d'Atenció Primària d'Osona.
L'equip de la Unitat Funcional de Raquis d'Osona durant una sessió de videotrucada amb professionals d'Atenció Primària d'Osona. | CHV
Osona.com
23 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:12h
El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha posat en marxa una nova unitat integrada per professionals de diverses disciplines i amb un model de gestió que facilita una atenció més ràpida a pacients amb malalties a l'esquena.

Tal com explica el CHV, el diagnòstic i tractament de pacients amb patologia de columna requereix una visió àmplia i multidisciplinària i això pot comportar que el pacient necessiti diverses visites, que fins ara provocaven llargues esperes entre unes i altres. És per això que s'ha posat en marxa aquest projecte.

La nova Unitat Funcional de Raquis d’Osona ofereix als pacients una atenció integral i amb un seguiment conjunt de tot el procés per part d’un equip d’especialistes de Traumatologia, Reumatologia, Unitat Terapèutica del Dolor, Rehabilitació, Salut Mental i Neuroradiologia del Consorci Hospitalari de Vic, al qual se sumen una dotzena de professionals d’Atenció Familiar i Comunitària referents en aquesta patologia dels CAP d’Osona de l’Institut Català de la Salut (ICS), l’EAP Vic i l’EAP Osona Sud–Alt Congost (EBA Centelles).

Treball conjunt i escola de columna
Una de les novetats de la unitat és el model assistencial de treball conjunt entre el Consorci Hospitalari de Vic i l’Atenció Primària d’Osona, que rep anualment nombroses visites de pacients amb afectacions diverses a la columna.

El projecte també incorpora la posada en marxa de l’escola de columna per ajudar els pacients a canviar hàbits de vida poc saludables i que sovint agreugen afectacions com la lumbàlgia.
Arxivat a