Dos detinguts i un investigat per robar taronges al País Valencià i vendre-les a Manlleu

Els dos detinguts sostreien els cítrics i les transportaven fins a una empresa falsa de la capital del Ter

Un agent de la Guàrdia Civil en un camp de tarongers
Un agent de la Guàrdia Civil en un camp de tarongers | GC
Osona.com
22 de juny del 2021
La Guàrdia Civil ha detingut dues persones de Santa Bàrbara i Amposta com a presumptes autores de cinc delictes continuats de furt, amenaces i falsedat documental per la sostracció de 35.000 quilos de taronges a plantacions de Vinaròs, Sant Jordi i Traiguera, al País Valencià. El cos policial també ha obert una investigació a una altra persona, un veí de Manlleu, per un delicte de receptació després que es conegués que col·laborava amb els dos individus en la comercialització de les taronges. Els fets es van produir entre els mesos de març i maig d'aquest any i la quantitat de fruita sostreta podria haver reportat als encausats un benefici de 19.250 euros.

La primera alerta a la Guàrdia Civil es va produir el passat 12 d'abril, quan el propietari d'una finca amb tarongers a Vinaròs va sorprendre dos individus que li estaven robant taronges a la seva plantació. Durant les tasques d'investigació els agents van conèixer que s'havien denunciat quatre casos idèntics de sostracció de taronges a les localitats de Sant Jordi, Traiguera i Vinaròs.

La pista: una factura d'una empresa falsa de Manlleu
Durant la investigació d'aquests furts la Guàrdia Civil va esbrinar que les persones que havien assaltat l'hort del primer denunciant presentaven factures de venda de les taronges on figurava el segell d'una empresa amb seu a Manlleu. Posteriorment els agents van comprovar que es tractava d'una empresa falsa i que la persona que hi figurava com a gerent era l'encarregada de sostreure els cítrics i transportar-los fins a Manlleu, on els venia a un tercer, propietari d'un establiment de la localitat, que els comercialitzava i s'encarregava d'introduir-les al mercat. El cos policial el va identificar i va obrir una investigació contra ell per un delicte de receptació.

En el marc de la campanya de recollida de la taronja, la Guàrdia Civil de Castelló ha decidit incrementar les inspeccions i la vigilància de les finques i instal·lacions agrícoles i rurals de la zona per prevenir delictes d'aquest tipus i millorar la seguretat.
Arxivat a