​La Flama del Canigó recorrerà una quarantena de pobles d'Osona

Tot i la baixada d'incidència de la Covid respecte a l'any passat, encara no es recupera el format original

Osona.com
22 de juny del 2021
La Flama del Canigó a Coll d'Ares, l'any passat
La Flama del Canigó a Coll d'Ares, l'any passat | Josep M. Montaner
La Flama del Canigó es tornarà a estendre per més de 3.000 punts dels Països Catalans aquest 2021. Sota el lema "La Flama és viva" se seguirà la tradició de renovar la Flama al cim del Canigó per distribuir-la arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d'anar encenent les fogueres de la nit de Sant Joan, aquest any però, començarà el dia 22 a les 12 del migdia, ja que hi ha toc de queda a la Catalunya Nord.

A Osona, hi participaran una quarantena de pobles amb diverses activitats al llarg del dimecres, la vigília de Sant Joan. L'edició d'enguany, tot i la millora de la situació de la Covid, encara arrossegarà mesures preses de l'any passat, com la cancel·lació de la tradicional foguera a la plaça Major de Vic. 

Daniela Grau, l'homenatjada
Daniela Grau i Humbert, professora de secundària, serà reconeguda en aquesta edició de La Flama del Canigó. A la primavera del 1967, en una trobada a Camprodon, uns excursionistes ripollesos i osonencs es van comprometre amb uns catalans de la Catalunya Nord a transmetre la Flama d’un poble a l’altre. Daniela Grau va formar part d'aquella quedada, i durant molts anys va portar la Flama a diversos punts dels Països Catalans, com Girona i diversos pobles d'Osona i el Ripollès.
 

Flama del Canigó 2021 by Pere Pratdesaba on Scribd