Vic

Vic, a punt per a una festa major quasi normal

La celebració va del 28 de juny a l'11 de juliol, però les activitats culturals i d'oci seguiran amb el nou cicle "Va de pessics"

per Carles Fiter, Vic, Catalunya | 22 de juny de 2021 a les 11:50 |
La festa major de Vic se celebra del 28 de juny a l'11 de juliol | Josep M.Montaner
Vic celebrarà una festa major gairebé normal. Així ho explicava aquest dilluns la representant de la comissió de la festa, Núria Sallés, durant la presentació de la programació: "El programa és el més normal possible, el més semblant a la realitat". No es podrà fer el de sempre, però es vol recuperar l'esperit dels altres anys.

Tal com apuntava la regidora de Cultura, Susagna Roura, enguany no hi haurà la tradicional Crida, "però es farà una Crida plena d'obstacles". Es tracta d'una cursa d'obstacle que començarà al Bosquet de l'Atlàntida.


Les festes més populars de Sant Miquel recuperen gairebé la normalitat. Enguany, la gran novetat és l'estrena de la figura del Lleó, que portaran l'Associació de Veïns del barri del Remei. Tot i que es farà una presentació dies abans, aquesta figura sortirà per la Diada de Sant Miquel amb tota la comitiva. Els balls enguany només es faran a la plaça de la Catedral. Tampoc faltaran altres activitats populars com la xurriacada o la presència dels Sagals d'Osona, que si el Procicat els ho permet, faran un pilar.

Pel que fa a la música en directe, s'han organitzat concerts al pati del recinte firal del Sucre per tenir controlat l'aforament. Hi tocarà Gertrudis i Band Idos Perversions. També hi haurà concerts de Quimi Portet (al Parc dels Estudis) i de l'Orquestra Maravella (a la plaça Major), així com música a la Jazz Cava, al Seminari o a les Barraques de Festa Major Jove.


El Castell de Focs i la contracrida d'Etcètera Teatre posaran el punt final a la festa major. Tot i això, no acabarà aquí.

Pessics culturals durant tot l'estiu


Si l'any passat, el Vic Troc substituïa la festa major allargant les activitats durant tot l'estiu. Enguany, hi ha festa major però també activitats durant l'agost. La regidora remarcava que és una manera de donar suport al sector cultural que tan tocat està. Sota el títol "Va de pessics", hi haurà música, ball, monòlegs i cinema a la fresca.

Al cartell d'enguany de la festa major s'hi pot veure Sant Miquel dels Sants, que li explota el cap de serpentines i fa volar coloms. "En aquests temps la imaginació ens cal més que mai", deia Pau Sardiné, dissenyador del cartell.

La presentació va tenir lloc al camp d'espígol que s'ha plantat al costat d'Osonament. De fet, els usuaris es cuidaran d'aquestes plantes aromàtiques i medicinals. La regidora explicava que es trobaven que els faltava espígol i per això han decidit cultivar-ne. El del costat d'Osonament encara no es podrà recollir perquè no ha crescut prou. Serà per l'any vinent, on segurament ja haurà tornat la normalitat.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació