​Esport, salut i turisme es reuneixen aquest cap de setmana a Vic

El Parc Jaume Balmes acull una nova fira amb competicions esportives, expositors, xerrades i diverses activitats

Durant la presentació de la nova fira que se celebra aquest cap de setmana
Durant la presentació de la nova fira que se celebra aquest cap de setmana | Aj. de Vic
Osona.com
17 de juny del 2021
Aquest divendres, 18 juny, s'estrena Vicactiva't, una fira que vol reunir els diferents agents del món de l'esport , la salut i el turisme de la ciutat de Vic. El nou festival, que es farà al Parc Jaume Balmes, durarà tres dies. Divendres dura de 5 a 8 de la tarda, i dissabte i diumenge, de 10 del matí a les 8 del vespre.

Entre les activitats esportives, destaca la nova cursa 3 Turons Vic-BTT, organitzada per l'Ajuntament de Vic i Jufré Cycling. Amb un recorregut de 37 km i 1000 m de desnivell, passarà per tres turons de l'entorn de Vic, La Miranda, Sant Sebastià i la Creu de Gurb. També hi haurà un recorregut més curt per al públic familiar. Josep Jufré, director tècnic de la competició, assegurava que "el ciclisme està en un bon moment" i que l'any que ve tenen la intenció d'afegir "un tercer circuit més competitiu i donar-hi un caràcter més internacional".

També hi haurà dues competicions esportives més. D'una banda, el Trofeu internacional Ciutat de Vic de Trial, i d'altra banda, la Cursa d'Orientació Urbana, que donarà tots els seus ingressos a l'Associació Ashes. Una caminada popular per l'Anella Verda serà una altra activitat de caire solidari.

Durant la presentació de Vicactiva't, Titi Roca, regidor d'Esports i Fires i Mercats, explicava que la intenció era "reimpulsar el sector de l'esport, que tant ha patit la pandèmia". També considerava oportú el projecte per "poder ajudar als llibreters de la Fira de la Muntanya" que no es va poder celebrar l'any passat.

Precisament, enguany, la Fira del Llibre de Muntanya tindrà presència a l'escenari amb presentacions de llibres com el d'Eduard Sallent, Aquell vol de papallones. El president de l'Associació Cultural Llibre de Muntanya, Miquel Ylla, celebrava la creació d'aquesta fira, entre altres coses perquè és una manera de tornar a la normalitat".
Arxivat a