Vic

Anna Erra afirma que ha complert més de la meitat del pla municipal

El mig mandat de l'alcaldessa de Vic ha estat marcat per la Covid que ha fet augmentar en més d'un centenar les actuacions previstes

per Carles Fiter, Vic, Catalunya | 16 de juny de 2021 a les 08:55 |
Anna Erra, durant l'acte de mig mandat a Vic | Josep M. Montaner
Aquest 15 de juny va fer exactament dos anys que Anna Erra va prendre possessió com a alcaldessa de Vic. Va aconseguir una majoria absoluta, amb JxCat, i aquest dimarts va retre comptes a la ciutadania en un acte a l'Atlàntida. L'alcaldessa de Vic, acompanyada de tot el seu equip, va remarcar que han portat a terme el 52% de les accions que contempla el PAM, el pla d'actuació municipal.

Tot plegat, en un any marcat per la pandèmia de la Covid. De fet, tal com explicava l'alcaldessa, això ha fet que s'hagin ampliat les accions en un centenar, a més de les contemplades. Això va des de convertir el pavelló del Castell d'en Planes en un hospital de campanya fins a reimpulsar la ciutat amb set milions de romanent. A més, la pandèmia també n'ha fet avançar d'altres que ja estaven previstes.


"Aquest 52% demostra la feina feta", deia l'alcaldessa, destacant que amb la pandèmia van haver d'agafar força "per sortir del sotrac", amb cent accions més. "El nostre objectiu és clar: fer de Vic una ciutat encara més saludable, pacificada, referent, sostenible i que miri al riu", resumia Erra.
 

Anna Erra amb el seu equip, durant l'acte de mig mandat a Vic Foto: Josep M. Montaner


Durant l'acte, cadascun dels regidors de l'equip de govern va fer una síntesi dels projectes portats a terme en la seva àrea i els pendents de desenvolupar. Pel que fa als futurs, no hi va haver grans novetats. De fet, així ja ho avançava Anna Erra en una entrevista a Osona.com: "No hi ha cap nou projecte estrella".

Entre aquestes iniciatives destaquen l'ampliació de l'atenció domiciliària, redactar el projecte d'una residència per a gent gran, l'adquisició de pisos per a joves, una campanya per fomentar el silenci durant la nit en alguns barris, la modernització de l'enllumenat, una escola multiesportiva, o els ja anunciats aparcaments dissuasoris, el centre esportiu d'alt rendiment, el campus salut al Prat d'en Galliners o l'habitatge cooperatiu a la Serra-de-Senferm.


Quant les iniciatives desenvolupades van subratllar el Vicpuntzero, la biblioteca Pilarín Bayés, la incorporació dels vessants del turó del Castell d'en Planes, el desmantellament de l'antena del carrer de Sant Fidel, l'aposta per la mobilitat sostenible amb la nova illa de vianants del portalet o el nou bus híbrid, el lideratge del projecte 5G a la Catalunya Central, les iniciatives per convertir Vic en un gran punt lila, la campanya contra les femtes de gossos i un llarg etcètera.

Entre el públic, hi havia representants d'institucions com la UVic, d'empreses o de diverses entitats. Tots ells respectant les distàncies de seguretat. L'acte es va allargar massa i va durar unes dues hores. Abans que acabés alguns dels assistents es van aixecar, però la gran majoria va aguantar. Erra va agrair-los la paciència.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació