​Finalitzen les obres de pacificació d'accés al nucli de Tavèrnoles

Els treballs han tingut un cost de 33.517 euros i han anat a càrrec de la Diputació

Els treballs de millora s'han fet a l'accés al nucli de Tavèrnoles per la BV-5213
Els treballs de millora s'han fet a l'accés al nucli de Tavèrnoles per la BV-5213 | Diba
Osona.com
16 de juny del 2021
Aquesta setmana han finalitzat les obres de pacificació de la cruïlla d’accés al nucli de Tavèrnoles des de la carretera BV-5213, a càrrec de la Diputació de Barcelona. Tal com explica l'ens supramunicipal, les accions han tingut una durada de dos mesos i han consistit en una millora de la visibilitat de la mitjana elevada actual de la carretera, a banda i banda de la cruïlla, així com la modificació de les baranes transversals d’alerta en el seu entorn. 

També s’ha col·locat un element reductor de la velocitat abans de la cruïlla en sentit de baixada, així com il·luminació del pas de vianants i de l’element reductor de velocitat. Tot plegat ha tingut un cost de 33.517 euros.

Aquesta carretera té una intensitat mitjana (IMD) de 1.936 vehicles/dia abans del nucli urbà i de 855 vehicles/dia un cop passat el nucli. En aquest punt la carretera té un traçat recte en el costat Vic i amb un revolt a dreta en el costat est, el qual s'inicia un cop passada la cruïlla d'accés al nucli urbà, amb la limitació de la velocitat a 50 km/h. Per sota de la cruïlla, el marge dret de la carretera està parcialment urbanitzat, amb una vorera al mateix nivell que la calçada, des del carrer Baix fins a l'accés al nucli. Aquesta vorera està protegida per una barrera mixta de seguretat acer-fusta). Per sobre de la cruïlla, cap dels dos marges es troba urbanitzat.