Salut

L'Hospital de Vic permet de nou l'accés d'acompanyants després de gairebé un any

La disminució dels ingressos hospitalaris i de la transmissió comunitària permet flexibilitzar restriccions

per Osona.com, 14 de juny de 2021 a les 08:55 |
Els pacients de l'Hospital de Vic poden tornar a tenir acompanyants | CHV
El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha començat a flexibilitzar algunes de les mesures de caràcter preventiu que s'havien establert des de l'agost de 2020 per blindar les possibles vies d'entrada de contagis externs. Tal com explica el CHV en una nota, a partir d'aquesta setmana, es recupera l'accés d'acompanyants tant a les plantes d'hospitalització com a la resta d'àrees dels centres hospitalaris. Tot plegat en un moment en què els ingressos hospitalaris i la transmissió comunitària han disminuït molt, degut per l'alt percentatge de vacunació.

Durant aquest mes de juny, doncs, deixen d'estar operatius els controls d'accessos dels diferents centres, excepte el de la porta principal de l'Hospital Universitari de Vic, que es mantindrà un temps més. Tampoc ja no serà necessari el "Servei d'Atenció a les Famílies i de Suport a la Informació" que s'havia habilitat per atendre trucades de persones que volien conèixer l'estat del seu familiar.


Tant a urgències, a atenció ambulatòria, com a l'UCI, es permet l'entrada d'un acompanyant per pacient. A urgències, degudament identificat, i a l'UCI es poden valorar situacions especials.

Pel que fa a hospitalització, tots els pacients ingressats –excepte els que estiguin en aïllament- poden tenir un acompanyant a l'habitació: una única persona i sempre dins l'horari establert. Les visites d'altres persones que no siguin acompanyants seguiran estant restringides a situacions especials. Com a novetat, per entrar a les unitats d'hospitalització caldrà una targeta de control d'accés. En el cas de pacients en aïllament per positiu de Covid, si entra un familiar haurà de quedar-se confinat a l'habitació durant tota l'estada. 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació