1 de 10
Altàntida

Vivaldi encapçala el cartell del nou cicle Clàssica Jove de Vic

La violinista Anna Urpina serà l'artista resident i amb 21 anys Jofre Bardolet estrenarà la seva primera òpera

Presentació de la programació de la Clàssica Jove de Vic | Atlàntida
per Osona.com, 14 de juny de 2021 a les 11:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Clàssica Jove de Vic tindrà Antonio Vivaldi com a fil conductor. Coincidint amb els 280 anys de la seva mort el certamen que organitza l'Atlàntida l'ha escollit com a cap de cartell. Del programa, que arrencarà a final de mes, destaca l'elecció d'Anna Urpina com a artista resident. Presentarà diferents propostes que només es faran a Vic, entre elles el Concert de les quatre estacions de Vivaldi. A més, durant la residència artística enregistrarà Contrastos, el seu primer disc com a violista solista. 

Aquesta edició també suposarà el debut de Jofre Bardolet, director d'orquestra i compositor de només 21 anys, que estrenarà la seva primera òpera el 18 de juliol: Ferides. També destaca el concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya que com a formació resident, oferirà dos concerts i enregistrarà una producció solidària: El Projecte Home.


A més, del 14 al 18 de juliol i sota el lideratge del Quartet Casals i el Quartet Gerhard, se celebrarà l'Acadèmia Internacional de Quartet. El cicle es complementarà amb diferents activitats educatives, entre les quals destaca l'estrena en línia de la producció de l'Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVIC), un escape room a la recerca de Vivaldi, un assaig obert i el concurs "Divertimento".

 

Participació