Llengua

L'aplaudit discurs d'en Peyu sobre el català i les noves generacions

L'humorista triomfa amb les seves reflexions sobre el país i els mitjans

per Albert Vilanova, Barcelona, Catalunya | 11 de juny de 2021 a les 11:55 |

L'equip d''El búnquer' en el moment de recollir el guardó. Foto: Premis Ràdio Associació


En Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell van ser guardonats en la gala dels 21ns Premis Ràdio Associació per la "reinvenció de la ràdio" que representa el seu programa, El búnquer, escollit com el millor.


En l'entrega del premi, en Peyu va pronunciar un discurs que ha arrasat a les xarxes socials sobre Catalunya, la llengua i les noves generacions: "Sóc humorista en català, així que el dia que es deixi de parlar en català ho tindré fotut per guanyar-me la vida", va arrencar.

Amb tot, l'humorista va assegurar que "més enllà de preocupar-nos de si ho fem més bé els de Catalunya Ràdio o els de Rac1 en una merda de país que som tan poquets, hauríem de començar a pensar que hi ha gent que hem perdut fa deu anys, la canalleta que ara tenen 8, 10 o 12 anys i estan completament desconnectats dels mitjans en català".

En aquesta línia, en Peyu creu que "és un problema molt greu" contra el qual no hi veu solució "mentre no hi hagi algú capaç de fotre un cop de puny sobre la taula". Sobre això, va donar el seu punt de vista com a productor instal·lat a Osona "per demostrar que no cal baixar sempre a Barcelona": "Em toca barallar-me amb directius i detectes una grisor que espanta una mica", va explicar.

Per al còmic, "el millor premi és la canalleta que se'ns acosta i ens feliciten constantment" i això, a Catalunya, "hi ha algú a qui li costa veure-ho", va lamentar. Així, l'humorista creu que "fins que no destruïm estructures antigues com els sistemes de mesurar audiències ens podrem anar entretenint felicitant-nos els uns als altres, però ho tindrem complicat d'aquí a 10 o 15 anys". L'última proclama d'en Peyu també tenia un missatge inclòs: "Visca la ràdio, visca Catalunya, visca Youtube", va exclamar.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació