El Soler de n'Hug de Prats de Lluçanès aconsegueix els 35.000 euros per reconstruir el cobert calcinat

En aquesta masia s'hi va forjar l'acord Junts-ERC

Abel Peraire amb els desperfectes causats per l'incendi a la seva granja, a principis de maig
Abel Peraire amb els desperfectes causats per l'incendi a la seva granja, a principis de maig | ACN
Osona.com
11 de juny del 2021
La masia El Soler de n'Hug, a Prats de Lluçanès, ha aconseguit els 35.000 euros per reconstruir el cobert calcinat pel foc i la maquinària que hi havia a dins. L'associació Pagesos GPS va engegar a principis de maig una campanya de micromecenatge per ajudar el pagès Abel Peraire.

Les pèrdues s'enfilaven a 100.000 euros, però l'associació ha arribat a recollir -i fins i tot superar- els diners que demanava: 35.000 euros. Les aportacions anaven des dels 10 euros fins als 500 i, a canvi, els participants reben algun obsequi com ara visites i tastos a la granja. La campanya ha durat 44 dies.

El Soler de n'Hug va ser un dels escenaris, juntament amb una masia de Calella, on es va forjar l'acord entre ERC i Junts. Aquesta masia de Prats de Lluçanès va acollir una reunió maratoniana entre els dos equips negociadors. Abel Peraire és germà d'Isaac Peraire, vicesecretari general de Vertebració Territorial i Partit Obert d'ERC. Un dia després d'aquesta reunió es va produir l'incendi en un cobert de la masia.

 
Arxivat a