Guardonen el CHV per la seva gestió ambiental

Ha rebut el Premi EMAS Catalunya 2021 a la millor Declaració Ambiental

Moment en què la presidenta del Club EMAS, Marta Escamilla, fa entrega del premi al director de Serveis del CHV, Jaume Castellano.
Moment en què la presidenta del Club EMAS, Marta Escamilla, fa entrega del premi al director de Serveis del CHV, Jaume Castellano. | CHV
Osona.com
11 de juny del 2021
Aquesta setmana, el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha estat guardonat amb el Premi EMAS Catalunya 2021 a la millor Declaració Ambiental. L'EMAS és una certificació que atorga la Unió Europea a les institucions, empreses i entitats que tenen implantats sistemes de gestió i d'auditoria ambiental amb nivells d'exigència molt més elevats que els que marca la legislació.

L'Hospital Universitari de Vic va ser el primer hospital públic de Catalunya en obtenir-la, ara fa 15 anys, i l'ha mantingut de forma ininterrompuda. Les impulsores d'aquest model a Catalunya són el Club EMAS i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

El CHV ha estat reconegut com l'organització que millor divulga la seva gestió ambiental al país. El consorci elabora una memòria específica per donar a conèixer com s'utilitzen i gestionen els recursos (energètics, materials, aigua, residus) als diferents centres, així com l'impacte en el medi ambient i les polítiques de sostenibilitat que duem a terme.