Roda de Ter aconsegueix vuit pisos de la Sareb per a lloguer social

L'alcalde remarca que és "una bona xifra" per començar a gestionar els habitatges que es destinaran a joves i famílies en situació de vulnerabilitat

La implicació del grup d'ERC al Senat ha estat clau per aconseguir els vuit pisos del banc dolent per Roda de Ter
La implicació del grup d'ERC al Senat ha estat clau per aconseguir els vuit pisos del banc dolent per Roda de Ter | Josep M. Montaner
10 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:37h
L'Ajuntament de Roda de Ter ha aconseguit vuit pisos de la Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), l'anomenat banc dolent, per destinar a lloguer social. Les negociacions, que s'han allargat durant vuit mesos, han permès disposar dels vuit habitatges.

En declaracions a Osona.com, l'alcalde republicà Roger Corominas valora molt positivament aquest fet. "Per a l'equip de govern l'habitatge és una de les prioritats i suposa una oportunitat per paliar-ne les mancances", afegeix. També reconeix que vuit pisos no són suficient "pel volum de la necessitat", però "és un pas en el bon camí".

En aquest sentit, remarca que "és una bona xifra" per començar, en la qual també se senten còmodes de gestionar. "És una cosa nova, és el primer cop que es fa aquest tipus de lloguer a Roda de Ter", apunta.

Ara, l'Ajuntament treballarà en l'elaboració d'un conveni de cessió amb la Sareb i la previsió és que, en els propers mesos, faci públic el mecanisme de gestió dels habitatges, que es destinaran a famílies en situació de vulnerabilitat i a joves.

La pregunta decisiva al Senat

Les negociacions amb la Sareb -per poder gestionar pisos de la seva propietat per a lloguer social- no han estat fàcils. Van començar el novembre de 2020. Llavors va oferir vuit habitatges a l'Ajuntament, però mesos després va retirar la proposta (març del 2021).

A partir d'aquí, l'equip de govern va comunicar el greuge al grup d'ERC al Senat per reconduir la situació. "Vam arribar a un cul de sac i vam decidir vehicular l'acció al Senat", explica l'alcalde. La setmana passada, la senadora Mirella Cortès va registrar la pregunta per fer-la durant aquesta setmana a la vicepresidenta segona del govern, Nadia Calviño. Tot i això, abans que pogués preguntar, aquest dilluns Corominas va rebre una resposta favorable i la Sareb ha tornat a oferir els pisos.

"Es va reconduir la situació abans de fer la pregunta" explica l'alcalde, remarcant que cal que totes aquestes eines, és a dir, la representació en institucions com el Senat, "es posin al servei dels municipis".

Arxivat a