Salut

El Consorci Hospitalari de Vic dona l'excedent de medicaments

Molts hospitals catalans van trobar-se amb uns estocs sobredimensionats després de la primera onada

El servei de farmàcia de l'Hospital de Vic | CHV
per Osona.com, 9 de juny de 2021 a les 12:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de la primera onada de la Covid-19, la majoria d'hospitals es van trobar amb uns estocs sobredimensionats de comprimits antiretrovirals i per tractar la malària. En un inici, alguns estudis apuntaven que aquests fàrmacs podrien ser efectius contra el coronavirus, però assajos clínics posteriors van descartar el seu ús i es van anar substituint per altres tractaments més efectius.

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell va tenir la idea de donar un ús alternatiu a tots aquests fàrmacs per aprofitar-los. És a dir, fer una donació conjunta d'aquests medicaments a organitzacions que treballen en països i zones on els poden ser de gran ajuda per tractar la malària (hidroxicloroquina) i el VIH (lopinavir/ritonavir).


Al Consorci Hospitalari de Vic, a través del Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari de Vic, s'ha fet una donació d'un excedent de 5.095 comprimits d'hidroxicloroquina.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació